Com se celebra el Cap d'Any a Espanya

A Espanya , la nit de Cap d'Any és una època especial plena de diversió, tradició i alegria. La celebració comença amb un sopar familiar, que sol començar al voltant de les 22:00 i s'allarga fins a mitjanit. Aquest sopar s'anomena "Nochevieja" o "Cañasonce" (Canya és una província del nord d'Espanya) i hi assisteixen amics i familiars propers.

Una de les principals tradicions d'aquesta vetllada és menjar 12 grans de raïm en els últims 12 segons abans de mitjanit, precedits d'un desig. Porta bona sort per a tots els mesos de l'any. Després d'això, arriba la mitjanit i una extravagància de focs artificials, coets brillants i llums festives esclata al cel.

 

Molts espanyols opten per celebrar el Cap d'Any a la madrilenya Puerta del Sol, on una multitud es reuneix per celebrar la mitjanit en un ambient d'emoció general. Allà s'emet el tradicional programa de televisió "Las Uvas" i, juntament amb els de la plaça, milions d'espanyols segueixen l'esdeveniment per televisió.

 

Després de mitjanit, comença la festa, que pot durar fins al matí. Molts bars i discoteques organitzen esdeveniments especials de Cap d'Any amb música en directe i ball. En aquest moment, els carrers s'omplen de rialles, música i diversió, i les ciutats es transformen en autèntics carnavals festius.

 

Entre els plats tradicionals de Cap d'Any a Espanya destaquen el torró, els polvorons i, per descomptat, les copes de vi escumós "savervino" per brindar en honor a l'Any Nou.

 

Durant la nit de Cap d'Any a Espanya , moltes ciutats cobren vida amb cercaviles i actuacions musicals. A Barcelona, per exemple, se celebra el carnaval del Caballé del Brut amb balls, disfresses i música, mentre que a València són populars els focs artificials i els focs artificials que il·luminen el cel sobre el port.

 

No obstant això, la celebració no es limita només a la nit. L'1 de gener se celebra tradicionalment a Espanya com el "Dia de Santa Elena", quan les famílies es reuneixen per gaudir del dinar i continuar l'animació festiva.

Una altra tradició interessant és la visita als "Parlamentas de los Cojos" de la ciutat d'Alcalá de Henares, on persones disfressades discuteixen decisions divertides i frívoles, predient el que passarà en el nou any.

 

En diverses regions d'Espanya, també hi ha la tradició de banyar-se al mar l'1 de gener. Es diu el "Bany del Primer Dia de l'Any" i és considerat un símbol de purificació i renovació, aportant bona sort i salut per a l'any que tot just comença.

 

Així, la nit de Cap d'Any a Espanya no és només un moment per a la diversió i les celebracions, sinó també un període ple de tradicions úniques que uneixen les persones en alegre anticipació de noves oportunitats i felicitat.