Com obtenir la ciutadania a Espanya

Espanya és considerat un dels millors països per traslladar-se i és popular entre els nostres compatriotes. Al país europeu, hi ha diversos programes senzills de legalització, que us ajudaran a obtenir la ciutadania en poc temps. T'expliquem com obtenir ràpidament la nacionalitat espanyola i com canviar el teu lloc de residència amb les mínimes molèsties per a tu i la teva família.

El contingut de l'article:

 1. Maneres d'obtenir la ciutadania per als russos
 2. Ciutadania en el procediment de via ràpida
 3. Documents que necessiteu per sol·licitar la ciutadania
 4. Doble nacionalitat
 5. Procediment de revisió

 

Maneres d'obtenir la ciutadania per als russos

L'esquema estàndard de tràmits suposa que heu de viure al país almenys 10 anys. En primer lloc, un ciutadà estranger sol·licita un permís de residència temporal, que després adquireix un estatus permanent. Aquesta regla espanta molta gent, ja que és deu llargs anys abans del cobejat passaport, però hi ha diverses maneres d'obtenir la ciutadania molt més ràpidament.

PERMETRE

Aquesta és una manera estàndard d'obtenir un passaport espanyol en el futur, que és utilitzat per molts. La base per al registre, per exemple, és la compra de béns immobles o inversió. Si heu complert els requisits bàsics, se us concedeix el dret a residir al país per un període de tres anys. Al final d'aquest període, es prorroga el permís de residència, s'expedeix immediatament una pròrroga de 5 anys. Per cert, molts estrangers continuen vivint amb un permís de residència sense obtenir la ciutadania. Aquest estat dóna les mateixes oportunitats, de manera que no haureu de fer front a dificultats burocràtiques més.

 

S'emet un permís de residència a canvi de la compra de béns immobles o d'inversió en l'economia del país. Hi ha límits financers per a cadascuna de les opcions, de manera que aquesta opció només està disponible si disposeu de recursos financers sòlids. Al mateix temps, els fons romanen en la vostra propietat i no hi ha obligacions de residència permanent al país per a vosaltres. El programa Golden Visa també és adequat per a aquells que iniciaran un negoci o treballar, ja que aquest estat dóna l'oportunitat de fer les dues coses. Un permís de residència obre totes les oportunitats d'utilitzar institucions socials, de manera que molts estrangers viuen amb èxit en aquest estat i no pensen en obtenir la ciutadania.

Per matrimoni

Una altra forma simplificada d'obtenir la nacionalitat espanyola és casar-se. L'escollit ha de ser espanyol per ciutadania, sobre la base d'aquest fet, l'estranger podrà obtenir personalitat jurídica basada en el fet del matrimoni. El requisit principal en aquest cas serà una estada legal al país: un ciutadà estranger ha de tenir un permís de residència o visat. Sota aquest esquema, la ciutadania serà aprovada en només un any si es compleixen tots els requisits. 

 

Per procedència

Si un dels progenitors és ciutadà espanyol o ha obtingut la nacionalitat, és possible sol·licitar l'estatut jurídic per descendència. Per fer-ho, heu de confirmar que els vostres familiars estan relacionats amb un país europeu i han viscut a Espanya durant almenys un any.

 

En obtenir el passaport per origen, només un dels progenitors o familiars propers en línia directa pot ser ciutadà d'Espanya. Per exemple, una àvia espanyola és perfecta per presentar documents. A més, aquest mètode d'adquisició de l'estat civil legal és adequat per a nens nascuts al país, però és impossible establir el seu origen.  

 

Per naixement

És més fàcil per als nens exercir el dret a la sang i convertir-se en ciutadans del país per naixement. Aquesta regla s'aplica si un dels progenitors té nacionalitat espanyola o ha nascut al país, o si el nen és adoptat per un ciutadà d'aquest país. Per cert, els adults també poden utilitzar aquest esquema si compleixen el requisit. En alguns casos, el dret de sòl s'aplica quan un infant adquireix la ciutadania perquè ha nascut al territori d'aquest país.  

 

Opció 

Aquest terme significa que un estranger podrà triar un passaport nacional espanyol si compleix diversos requisits. Aquesta opció està disponible per a diverses categories de sol·licitants:

 1. fills menors d'edat adoptats per ciutadans espanyols;
 2. Estrangers que tinguin almenys 18 anys però hagin estat tutelats durant almenys 2 anys.

En aquest cas, l'únic requisit serà viure al país durant un any. 

 

Naturalització

Aquest és el camí tradicional i més llarg per obtenir la ciutadania a Espanya per als estrangers. Passaran 10 anys des de la primera etapa fins a l'última, ja que primer s'expedeix un permís de residència, després una residència permanent. Si trieu aquesta opció, haureu de suportar algunes dificultats:

 • Durant tot el període (10 anys) cal confirmar constantment el vostre estatus social: lloc de treball o estudi;
 • el cònjuge i els fills són naturalitzats sota un procediment separat;
 • El govern fixa quotes per a l'emissió de la ciutadania d'aquesta manera, de manera que el període inicial de 10 anys pot augmentar.

Aquesta opció la poden utilitzar aquells que vagin a estudiar i treballar a Espanya. Un permís de residència proporciona molts avantatges, ja que amb la situació legal es poden utilitzar totes les ofertes socials i ser resident del país. Tot i això, podreu sol·licitar l'estatus de ciutadà oficial d'Espanya només al cap de 10 anys, cosa que no convé a molts.    

Ciutadania en el procediment  de via ràpida

T'expliquem com pots obtenir la nacionalitat espanyola en un programa accelerat. No hi ha tràmits registrals simplificats, l'opció general de legalització serà el registre per naturalització. La fase principal d'aquest procediment és l'obtenció d'un permís de residència, que s'emet si es compleixen diversos requisits.

 

Hi ha dos règims per obtenir un permís de residència per part d'un ciutadà estranger:

 1. Immobiliari. Si compres béns immobles a Espanya per valor de 500.000 euros o més, podràs sol·licitar la seva situació legal.
 2. Inversió. En lloc de comprar una casa, podeu invertir en empreses locals i també obtenir una base per obtenir un permís de residència. L'import de la inversió ha de ser, com a mínim, d'un milió d'euros. Hi ha diverses restriccions a l'elecció d'empreses en què podeu invertir.

Tan bon punt hagis complert el primer requisit, disposes d'una base per obtenir un permís de residència temporal. Al cap de tres anys, si se segueixen totes les normes, s'amplia el permís de residència i s'expedeix la residència permanent, amb aquest document cal viure a Espanya almenys 5 anys. Després d'això, podeu sol·licitar la ciutadania.

 

El procediment accelerat, que tindrà una durada inferior a 10 anys, es pot utilitzar en casos excepcionals:

 • Un contracte de treball formal amb un empresari local. Un estranger pot subscriure un acord amb un ocupador espanyol i, sobre la base d'aquest contracte, obtenir l'estatut de residència legal. Després de 5 anys d'activitat continuada, podeu sol·licitar la residència permanent i després obtenir un passaport nacional.  
 • Negoci propi. El sol·licitant pot obrir el seu propi negoci i, després de 5 anys d'activitat empresarial i residència continuada al país, es pot obtenir la ciutadania.
 • Reagrupació familiar. El vostre cònjuge i fills són elegibles per a la ciutadania mitjançant un procediment accelerat. Aquesta regla s'aplica si ja sou ciutadà del país.
 • Matrimoni. Si la vostra parella té la nacionalitat espanyola, podeu obtenir un passaport després d'un any de convivència. Les úniques condicions seran la presència d'un permís de residència i permanència al país durant un any.
 • Refugiat. Les persones refugiades que sol·liciten asil a Espanya poden sol·licitar la ciutadania en règim simplificat. En aquest cas, cal confirmar el fet que la vostra vida corre perill i utilitzar les disposicions de la Convenció de Ginebra.

Hem enumerat només els motius per obtenir la ciutadania, però els factors addicionals seran la disponibilitat d'un ingrés estable i un lloc de residència. Si no teniu la vostra pròpia propietat, és possible concloure un contracte de lloguer, aquest document demostrarà que teniu un lloc per viure a Espanya. A més, només poden sol·licitar la ciutadania els sol·licitants sense antecedents penals al seu país i sense delictes a Espanya. Serà obligatori aprovar un examen sobre el coneixement de la llengua i la cultura del país la ciutadania del qual es vol obtenir.  

 

Documents que necessiteu per sol·licitar la ciutadania

La manera més senzilla d'obtenir la ciutadania espanyola per a un ciutadà rus és la naturalització. Hi ha diferents maneres d'obtenir un permís de residència, i cadascuna d'elles té requisits i condicions específiques. El conjunt bàsic de documents per a la sol·licitud és el següent:

 • una sol·licitud emplenada pel sol·licitant;
 • certificat de naixement;
 • certificats d'autorització policial: un del país d'origen i l'altre del municipi d'Espanya;
 • Document que acrediti les bases per a l'obtenció de la ciutadania.

Depenent del motiu donat com a motiu per obtenir el passaport, es poden requerir altres documents.

 

Doble nacionalitat

A Espanya, hi ha una regla de doble nacionalitat, quan una persona pot estar en possessió de passaports nacionals de dos països diferents. Aquesta suposició només és possible en alguns casos:

 1. un ciutadà espanyol va obtenir la seva condició per adopció;
 2. Una segona ciutadania es refereix als països amb els quals s'ha celebrat un acord.

Si tens la ciutadania de França, Portugal, Andorra, Filipines i alguns països llatinoamericans, no has de renunciar-hi. En altres casos, cal renunciar a la nacionalitat que es té ara per convertir-se en espanyol legal. No sempre s'emet una denegació oficial, ja que cada estat té dret a reconèixer una persona com a subjecte encara que tingui la ciutadania d'un altre país. Aquest és un tema força complex, però en la majoria dels casos, els russos conserven la ciutadania russa i poden utilitzar un passaport quan creuen la frontera amb Rússia sense problemes ni restriccions.

Procediment de revisió  

Aquí teniu una guia senzilla sobre com obtenir la ciutadania espanyola per als russos:

 • Emplenament de la sol·licitud. Cal reunir tots els documents requerits i posar-se en contacte amb l'oficina de registre local. Hauràs de recollir tots els certificats, traduir els documents al castellà i pagar la taxa. També necessitareu una foto de 32 per 26 mm. La llista de documents depèn de la base de la qual es presenti la sol·licitud.
 • Empremtes dactilars. Els sol·licitants majors de 12 anys han de presentar empremtes dactilars i altres dades biomètriques. Per fer-ho, us adreceu al Departament d'Atenció Ciutadana del Consolat General, on recorrereu tots els tràmits requerits.
 • Recepció del document. El temps mitjà de processament és de 3 setmanes, però el processament pot trigar un període indefinit. Quan feu la sol·licitud, podeu esbrinar l'adreça del recurs en línia on es fa el seguiment de l'estat de la sol·licitud. Si el vostre problema s'aprova, rebreu el passaport personalment o mitjançant un servidor intermediari.

 

Quan se sol·licita la ciutadania per a fills, es poden sol·licitar pares o familiars propers que puguin demostrar el seu parentiu.

L'obtenció de la nacionalitat espanyola és difícil, però és molt possible. Un requisit previ per a totes les opcions serà un visat oficial i un lloc on viuràs durant tot el període de la teva estada al país. Depenent de la rapidesa amb què necessiteu l'estatus legal i quant esteu disposat a gastar-hi, podeu triar la forma tradicional de sol·licitar o obtenir un passaport amb un visat daurat.

 

Espanya es considera un gran lloc per moure's, ja que la ciutadania espanyola permet moure's per tots els països de la UE sense restriccions. Podràs estudiar i treballar a qualsevol dels països europeus, així com fer negocis i moure't per diferents països sense documentació addicional.