Com obtenir un visat a Espanya

Espanya és una de les destinacions més populars per als turistes russos, però necessitareu un visat Schengen per entrar a aquest país. El procediment d'inscripció consta de diverses etapes i el sol·licitant ha de complir requisits importants. T'expliquem com aconseguir un visat a Espanya i t'ajudarem a triar la forma més curta i senzilla de sol·licitar l'entrada.

El contingut de l'article:

 1. Necessito visat per a Espanya?
 2. Tipus de visats
 3. Documentació necessària
 4. Com s'envia la documentació?
 5. Temps de tramitació
 6. Visa per a un nen
 7. Puc sol·licitar un visat pel meu compte?
 8. Quins són els motius del rebuig?

 

Necessito visat per a Espanya?

Espanya es considera un país amable amb els turistes i és molt fàcil sol·licitar un visat per entrar aquí. Segons els experts, de moment, el percentatge de denegacions per emetre documents és mínim, el termini per a la consideració dels recursos rarament supera els 45 dies i els requisits són fàcils de complir.

S'ha d'emetre un visat fins i tot per a un viatge turístic, a la primera sol·licitud, es dóna permís d'entrada durant 3 mesos. Si ja teníeu un visat Schengen obtingut d'un altre país, un visat espanyol pot tenir una durada de sis mesos o més. Els visats de turista s'emeten ràpidament, el paquet de documents necessaris és mínim, de manera que sempre podeu fer un viatge a Europa i començar el vostre viatge a Espanya. 

Espanya forma part de l'espai Schengen, per la qual cosa amb un visat podràs viatjar en trànsit per Europa i països que formen part de l'acord. Tanmateix, només podreu entrar a Europa a través del país que va emetre el vostre visat.

 

Tipus de visats 

El primer punt de les instruccions sobre com obtenir un visat a Espanya és triar el tipus de document adequat. Aquesta destinació és popular no només entre els turistes, sinó també amb altres categories de persones. Alguns estrangers inicien el seu propi negoci a Espanya, ja que hi ha un programa de permisos de residència per invertir en l'economia. Molta gent se sent atreta per l'oportunitat d'estudiar a les millors universitats d'Europa, ja que les universitats espanyoles són considerades una de les més prestigioses del Vell Món per una raó. Segons la finalitat per a la qual aneu aquí, es selecciona el tipus de permís de visat:

 • Tipus A. Es tracta d'un visat de transport que s'emet quan s'acaba de creuar la frontera del país per a un trasllat.
 • Tipus B: Un visat de trànsit us dóna dret a romandre al país durant cinc dies: aquesta opció és ideal per a aquells que viatgen per Europa amb cotxe.
 • Tipus C. Es tracta d'un visat de tipus turístic que dóna dret a romandre al país durant 3 mesos o 90 dies. Aquest tipus de visat és adequat no només amb finalitats turístiques, sinó que es pot utilitzar en cas d'un pas fronterer de trànsit o per a una sola visita a amics. També s'expedeix per als participants en esdeveniments esportius i congressos científics, adequats per a una visita de curta durada al país per qualsevol motiu.
 • Tipus D: És més difícil obtenir aquest tipus de visat, ja que només s'expedeix a l'ambaixada o consolat general. Ho necessitaran aquells que indiquin motius més greus per visitar el país. Per exemple, per iniciar un negoci o estudiar en una universitat, heu de sol·licitar aquesta categoria de permís de visat. Si teniu previst convertir-vos en ciutadà espanyol en el futur, també heu de recopilar documents per a aquesta categoria.

Depenent del que visiteu Espanya, se selecciona el tipus de visat. El conjunt bàsic de certificats per a cada opció serà el mateix, però en alguns casos es requerirà documentació addicional. Per exemple, per sol·licitar un visat de categoria D per a una estada de llarga durada al país, heu de proporcionar una base per a aquest estatus. En aquest sentit, és adequada la invitació d'una institució d'educació superior acreditada a Espanya.  

 

Documentació necessària

El conjunt bàsic està format pels següents certificats:

 • Qüestionari. Cal omplir el formulari de sol·licitud, el formulari es pot descarregar de la pàgina web del centre de visats. L'emplenament es realitza en anglès o castellà. La sol·licitud d'un fill menor d'edat ha d'estar signada per un dels progenitors.
 • Passaport. Presti atenció al període de validesa: el passaport ha de romandre vàlid durant almenys tres mesos més. Un visat estranger emès per més de 10 anys no s'acceptarà per a la seva consideració. Per cert, és millor quan hi ha diverses pàgines en blanc al passaport.
 • Còpies de visats i passaports d'altres països, si en teniu.
 • Còpies de totes les pàgines del passaport rus.
 • Garanties financeres. Un requisit previ per obtenir el visat a Espanya és la confirmació de la solvència econòmica. Un extracte bancari o carta de patrocini és adequat per a aquest propòsit. L'import mínim del compte es calcula en funció del nombre de membres de la unitat familiar i ha de ser de 90 euros per a cadascun.
 • La foto té una mida de 3,5 per 4,5. A la foto, la cara ha d'ocupar almenys el 80% de la imatge i no heu de portar ulleres ni accessoris. No es permeten defectes a la foto. Quan sol·liciteu un visat per a nens menors, les fotografies han de complir requisits similars.
 • Reserva d'habitació d'hotel i bitllets d'avió.
 • Itinerari detallat.
 • Assegurança mèdica. La pòlissa ha de cobrir tots els països de l'espai Schengen i tenir una cobertura a partir de 30 mil euros.

De vegades es requereixen certificats addicionals, per la qual cosa és millor consultar primer un representant del centre de visats.   

Garantia econòmica

En l'elaboració dels documents, s'han d'estudiar amb especial atenció certs punts. Així, la confirmació de la solvència econòmica es considera un dels punts més importants. La manera més senzilla és proporcionar un extracte bancari no superior a 1 mes durant els darrers 3 mesos. L'import del compte depèn del temps que passaràs a Espanya i està calculat a raó de 280 euros per cada dia d'estada. Si tens uns 4 mil euros al teu compte per cada adult que viatgi amb tu, amb això n'hi haurà prou. En cas contrari, poden negar-s'hi. 

 

En lloc d'un extracte bancari, podeu proporcionar una carta de patrocini si el viatge no el pagueu personalment. Cal confirmar les garanties financeres del patrocinador aportant un extracte bancari i complementant-lo amb una còpia del passaport del patrocinador. També es pot requerir un certificat del lloc de treball que indiqui la posició de la persona que patrocina el viatge.

 

Documents per a diferents persones

Si necessiteu un visat com a empleat, heu de proporcionar un certificat d'ocupació. El vostre càrrec i salari, així com l'antiguitat, s'han d'indicar aquí. El certificat ha de ser oficial i portar la signatura del director, el segell de l'organització i el número d'inscripció. Un empresari individual pot proporcionar un certificat de registre d'un empresari individual. És millor adjuntar l'original i preparar una còpia. 

 

Els estudiants que sol·licitin un visat per estudiar a Espanya han d'adjuntar un certificat del lloc d'estudi al paquet. Tingueu en compte que l'acreditació de la institució educativa és d'especial importància.

 

Els pensionistes han de fer una còpia del certificat de pensió i preparar una còpia d'aquest document. Tot ha d'estar imprès, podeu enviar certificats en rus sense traducció. Per als tipus especials de certificats (carta de patrocini o consentiment per al tractament de dades), hi ha un formulari prescrit que es pot descarregar de la pàgina web del consolat.

 

Com s'envia la documentació?

La presentació es realitza en diverses etapes i comença amb una cita al consolat. Això es pot fer per telèfon o a la pàgina web. Podeu triar el dia i l'hora en què sigui més convenient sol·licitar al centre i es requerirà cita prèvia per a cada membre de la família a qui s'expedeixi un visat. Després de la cita, hauríeu de rebre una carta de confirmació i començar a preparar-vos per a la presentació de documents només després d'una resposta del centre de visats.

 

Tan bon punt es triï el tipus de visat i ja us hàgiu familiaritzat amb la llista de documents, comenceu a recollir els certificats necessaris. Amb un conjunt complet de papers, veniu al centre de visats a l'hora designada i pagueu la tarifa estatal. En la mateixa etapa, haureu d'enviar dades biomètriques: aquesta etapa també es considera obligatòria.

 

La taxa estatal per obtenir un visat Schengen es paga en efectiu en rubles i es calcula en funció del tipus de canvi establert. Per cert, fins i tot en cas de denegació, la taxa d'impostos no és reemborsable. L'import de la taxa estatal depèn de la categoria del sol·licitant: persones majors de 12 anys - 80 euros, per a nens de 6 a 11 anys - 40 euros. Els menors de 5 anys estan exempts del pagament de la taxa.

 

A l'hora d'acceptar documents, els especialistes del centre emeten un rebut, en el qual s'indica el vostre nom i número de referència. Aquesta informació us ajudarà a fer un seguiment de l'estat de la vostra sol·licitud al lloc. També tindràs l'oportunitat d'informar-te de la preparació per telèfon, el servei de notificació per SMS s'activa en presentar una sol·licitud. Tan aviat com vegeu al lloc web que el visat està llest o rebeu un SMS amb aquesta informació, podeu anar al centre de visats. Aquí heu de presentar el rebut que us van donar a la recepció i recollir el passaport. 

 

Temps de tramitació

El temps mitjà de processament de visats és d'uns 45 dies, però cada sol·licitud es considera individualment, de manera que el temps de processament pot ser molt més llarg. Tingues en compte que la sol·licitud s'ha de presentar com a mínim 15 dies abans del viatge, però no abans de 6 mesos. 

 

A l'hora de calcular la data de la vostra sol·licitud, és important tenir en compte a quin centre de sol·licitud de visat heu d'anar. Al territori de Rússia, hi ha diversos centres que emeten un permís per entrar a Espanya i, segons el lloc de residència del sol·licitant, la sol·licitud es considera a diferents ciutats. El centre de Sant Petersburg atén ciutadans de les següents regions: Leningrad, Pskov, Novgorod, Kaliningrad, Murmansk. Els residents de la República de Carèlia també sol·liciten al mateix centre. Els residents d'altres regions poden sol·licitar el consolat de Moscou o el centre de visats a Moscou.  

 

Visa per a un nen

Un permís per a un menor s'expedeix amb caràcter general. En primer lloc, es valora amb qui viatja el nen. Si els dos pares viatgen amb ell, no es requereix res, en altres situacions s'emet un consentiment notarial.

 

Si el nen viatja amb un dels pares, es proporciona un consentiment notarial en nom de l'altre. En una situació d'absència dels dos progenitors, el consentiment s'atorga en nom de tots dos. Si hi ha acompanyants, el nom de la persona que es fa responsable del menor durant l'estada en un altre país ha de quedar reflectit en el consentiment notarial. El consentiment notarial s'emet sis mesos abans de la data prevista de sortida i ha de romandre vàlid mentre duri la seva estada a Espanya. Els menors de 12 anys no se sotmeten a procediments biomètrics.

 

Puc sol·licitar un visat pel meu compte?

Al mercat de serveis de visats, hi ha diverses empreses intermediàries que s'encarreguen de la preparació de documents i del seguiment de l'estat de la sol·licitud. Tanmateix, des del 2021 s'ha introduït la regla per enviar dades biomètriques, de manera que encara que contacteu amb un intermediari, haureu de visitar vosaltres mateixos el centre de visats o consolat.

 

Quan sol·liciteu pel vostre compte, heu d'estudiar detingudament els requisits del consolat per als sol·licitants. El formulari de sol·licitud es pot omplir en anglès, de manera que heu de conèixer almenys una llengua estrangera a un nivell bastant bo. La llista de documents és fàcil de trobar al lloc web del consolat, també hi ha informació sobre l'import de la taxa estatal i altres notes importants que necessitareu a l'hora de fer la sol·licitud. A Internet, és fàcil trobar molts articles sobre com els russos poden obtenir un visat a Espanya i com preparar-ho tot adequadament.   

 

El repte més gran és omplir el qüestionari. Les dades o taques incorrectes poden ser un motiu per negar-se a emetre un visat, per la qual cosa s'han d'emplenar estrictament d'acord amb les normes. En aquesta fase, us recomanem que contacteu amb especialistes o estudieu detingudament la mostra a omplir.

 

Quins són els motius del rebuig?

Hi ha diverses raons per les quals se li pot denegar un visat:

 • emplenament incorrecte del qüestionari;
 • violació del règim de visats en altres països de Schengen;
 • edat (hi ha una opinió que és millor sol·licitar un visat després de 30 anys, si no vas a estudiar a Espanya);
 • absència de visats a altres països;
 • informació de contacte incorrecta;
 • proporcionar informació falsa;
 • manca de documents requerits;
 • discrepància entre el tipus de visat i el propòsit de la visita;
 • sospita de les intencions del ciutadà de romandre al país en estat il·legal.

Cada recurs es considera individualment, per la qual cosa els motius de desestimació poden ser diferents. El motiu més comú de rebuig és la sospita de l'activitat migratòria, quan un sol·licitant sol·licita un visat de turista, però es quedarà al país il·legalment. Per evitar el rebuig per aquest motiu, us aconsellem que afegiu documents sobre la presència de propietats a Rússia al conjunt de documents. Això confirmarà el fet que no es quedarà a Europa i planeja tornar. Segons la llei, els funcionaris consulars no poden informar els sol·licitants sobre el motiu de la denegació d'emetre visats.

 

Després de rebre una denegació, podeu presentar una apel·lació. Això es pot fer després de rebre una negativa oficial en el termini d'un mes al consolat. Si no està satisfet amb la resposta, pot sol·licitar al Tribunal Suprem de Madrid en el termini de dos mesos des de la recepció d'una resposta del consolat. El termini per estudiar un recurs al consolat és de 45 dies, però si sol·licites al Tribunal Suprem, hauràs d'esperar molt més.   

 

Podeu esbrinar fàcilment com obtenir un visat a Espanya ara i preparar-ho tot vosaltres mateixos. Els especialistes dels centres de visats poden respondre a totes les vostres preguntes perquè no cometeu errors durant la recollida de certificats i omplint el formulari de sol·licitud.

 

Les restriccions pel coronavirus ara s'han aixecat completament, de manera que podeu fer un viatge a nous països amb seguretat. No obstant això, el món modern es basa en regles estrictes, de manera que abans de contactar amb el centre de visats, és important estudiar tots els requisits i recollir un conjunt complet de documents.