L'assegurança és obligatòria a Espanya?

Espanya és un país europeu popular que atrau no només empresaris, sinó també turistes de tot el món. L'estat es troba entre els països que han celebrat l'Acord de Schengen, per la qual cosa necessitaràs una pòlissa d'assegurança per entrar al territori d'Espanya. Aquest document s'emet per separat del visat i garanteix que se li proporcionarà assistència mèdica en cas d'emergència. Molts viatgers es pregunten si l'assegurança a Espanya és obligatòria i si és possible prescindir d'aquest document. Una pòlissa d'assegurança és un dels documents obligatoris que es presenten per obtenir un visat. El fet de no proporcionar aquest certificat comportarà una denegació de visat, de manera que l'assegurança és obligatòria per a tots els viatgers.

Per què necessites una assegurança a Espanya per a estrangers?

Els ciutadans russos també estan obligats a obtenir un visat per creuar la frontera amb Espanya, per la qual cosa cada hoste ha de contractar una assegurança. Això no és només una formalitat, sinó una garantia que els compatriotes no es quedaran sols amb el problema en un país estranger i rebran l'assistència adequada.

L'assegurança estàndard per a l'entrada en un país europeu cobreix els serveis següents:

 • tractament ambulatori i hospitalari, si cal;
 • enviament a la clínica en cas d'emergència;
 • serveis dentals d'urgència;
 • retorn de turistes al seu país de residència en cas de tractament mèdic necessari.

La llista de serveis disponibles pot variar i algunes empreses ofereixen diverses opcions addicionals als seus clients.  No només necessitaràs una pòlissa per sol·licitar un visat, sinó que també et pot ser molt útil durant la teva estada a Espanya. El cost dels serveis mèdics als països europeus és molt més elevat que a Rússia, de manera que l'assegurança pot donar els seus fruits en una sola visita a l'hospital.

 

Què cobreix l'assegurança?

El client pot triar el contingut de l'assegurança de manera independent, però els serveis bàsics seran els mateixos per a tothom. A més dels serveis esmentats anteriorment, pots triar una sèrie de serveis addicionals per assegurar-te davant de possibles perills.

En funció de com passaràs exactament el teu temps de vacances, se seleccionen les opcions que puguis necessitar. Per exemple, els aficionats als esports extrems estaran interessats en l'opció de proporcionar atenció mèdica en cas de diverses lesions. A més dels serveis mèdics, les companyies asseguradores ofereixen altres serveis. Així, pots assegurar-te davant la pèrdua d'equipatge o obtenir la devolució de part dels diners gastats en la compra de bitllets en cas de cancel·lació del viatge.

Les assegurances es divideixen en diverses categories en funció del cost i de les cobertures:

 1. Bàsic. A aquest ritme, podeu aprofitar els serveis sanitaris i mèdics estàndard, inclosa una cita mèdica i procediments diagnòstics bàsics.
 2. Avançada. El paquet estàndard es complementa amb serveis relacionats amb la cirurgia i fins i tot l'hospitalització. Algunes tarifes també inclouen el trasllat del pacient a l'hospital o l'enviament a casa en una situació en què es prestarà atenció mèdica al seu país d'origen. Per cert, quan sol·liciteu un permís de residència, heu de comprar exactament aquesta tarifa.

Per regla general, la companyia d'assegurances simplement paga els serveis del quadre mèdic. No obstant això, hi ha una altra tarifa a la qual podeu recuperar els vostres diners per visitar el metge. Aquesta opció és còmoda perquè pots anar a qualsevol metge i visitar un hospital que no col·labori amb la teva companyia asseguradora. 

 

Qui definitivament no pot prescindir de l'assegurança quan viatja a Espanya

Es requerirà un document d'assegurança per a qualsevol turista que entri al territori d'Espanya. Sense pòlissa, no s'emet visat, per la qual cosa hauràs de contractar una assegurança en qualsevol cas. A més, el cost de la pòlissa és molt inferior als preus dels serveis als hospitals, per la qual cosa aquesta solució pot ser molt rendible.

La pòlissa serà útil per a totes les categories de viatgers, ja que ningú està assegurat contra accidents. Els que passaran molt de temps al país necessiten una pòlissa d'assegurança no només per la paperassa. Pots enfrontar-te a una situació extrema en qualsevol moment i, en lloc de pagar grans factures hospitalàries, beneficia't d'una assegurança.

Per a aquells que vulguin romandre a Espanya durant molt de temps i obtenir la condició de residents legals, és important estudiar tots els requisits. Per tant, la presència d'assegurances serà imprescindible. Al mateix temps, la pòlissa s'emet per a tot el període d'estada al país i ha de ser vàlida per a la resta de països de l'espai Schengen. Quan sol·liciteu al centre de visats, se us demanarà una còpia del document que s'imprimeix en color o un document amb un segell blau. L'assegurança russa emesa per companyies que operen al nostre país pot ser rebutjada. Aquesta regla ha aparegut recentment, alguns empleats l'ignoren i accepten aquestes polítiques.

Si voleu evitar dificultats i decidiu assegurar-vos amb una empresa estrangera, heu de trobar una institució que proporcioni aquests serveis. Alguns operadors turístics ofereixen els serveis d'intermediaris per a la compra d'una pòlissa d'assegurança a una companyia estrangera. També podeu provar de comprar el document vosaltres mateixos emplenant-lo al lloc web. Sorgiran dificultats amb la compra per a aquells que no tinguin una targeta bancària estrangera, ja que les targetes dels bancs russos no serviran de res. El procediment per obtenir no és diferent d'un procés similar en una empresa russa, de manera que només cal triar el tipus de pòlissa i omplir una taula amb dades personals.   

Una assegurança sembla una pèrdua de diners, però molta gent s'oblida de l'alt cost dels serveis mèdics a Europa. Definitivament, necessitareu aquest document i el suport de la companyia asseguradora en els casos següents:

 • prefereixes l'esport actiu i et relaxaràs a Espanya sense negar-te el plaer;
 • en el cas de l'embaràs, ja que portar un fill posa en perill el cos de la dona;
 • Vas de viatge amb un nen petit.

En aquestes situacions, necessitaràs una assegurança ampliada que cobreixi serveis mèdics específics.

 

Quant costa una assegurança de salut a Espanya?

El cost de l'assegurança ve determinat per diversos factors:

 • Tipus. Pots contractar una pòlissa d'entrada única si no tens intenció de tornar a Espanya o comprar un pla d'entrada múltiple. Aquesta última opció és convenient per a aquells que sovint visiten el país i viatgen fora d'ell de tant en tant.
 • Edat. El cost de la pòlissa depèn de l'edat del client, ja que un nen i un adult poden requerir serveis mèdics diferents.
 • Farcit de risc. Hi ha una tarifa bàsica que cobreix els serveis mínims d'emergència i paquets amb opcions avançades que inclouen no només la prestació d'assistència, sinó també el cost d'un tractament específic.
 • Import de la cobertura. La companyia asseguradora fixa un límit, que indica el límit superior de la quantitat de diners gastats en assistència. Quan s'emet una pòlissa de viatge a Espanya, el límit és de 30 mil euros. No obstant això, l'import es pot augmentar a causa d'opcions addicionals.

Molts clients de companyies d'assegurances estan interessats en quant costa una assegurança de salut a Espanya, però s'obliden dels preus de l'assistència mèdica. A Espanya, el sector mèdic està dividit entre institucions públiques i hospitals privats. Si no es disposa de pòlissa, la relació de serveis disponibles a la clínica municipal serà mínima. La pòlissa estàndard, que cobreix 30 mil euros, obre l'accés a la majoria de serveis dels hospitals espanyols.

Si decidiu comprar una assegurança per a un viatge turístic, heu de tenir en compte que el país té un límit mínim per a aquest document. Aquestes són les tarifes bàsiques a partir de les quals comença el cost de l'assegurança:

 • Un adult que viatja sol. Aquest pla costarà de 26 a 50 euros al mes en l'opció mínima, però aquestes tarifes només estan disponibles per a aquells clients que encara no tinguin 35 anys.
 • Dones embarassades. Una assegurança per a una embarassada tindrà un cost d'entre 79 i 189 euros al mes, ja que en aquesta patologia hi ha urgències.
 • Majors de 65 anys. Les persones grans sovint necessiten atenció mèdica, de manera que haureu de pagar de 79 a 189 euros per una assegurança.
 • Tarifa familiar. Hi ha paquets familiars que inclouen l'assegurança de pares i fills. Per exemple, per a una família de dos adults i dos nens menors de 9 anys, se li oferirà un paquet per un import de 89 a 184 euros.

En funció del temps que passis a Espanya, la pòlissa es pot emetre durant un mes, trimestre, trimestre o any. Per cert, tens l'oportunitat de renovar el paquet comprat anteriorment si decideixes quedar-te a Espanya.

 

Què fer si es produeix un fet assegurat?

Atès que la pòlissa d'assegurança és un document obligatori per als turistes, us recomanem que l'imprimiu i el tingueu a mà. En cas que necessitis assistència mèdica, has de seguir unes senzilles instruccions:

 • Poseu-vos en contacte amb el centre de serveis. Cada empresa proporciona totes les dades de contacte per contactar amb els representants a qualsevol hora del dia, de manera que només heu d'utilitzar aquesta informació. En la majoria dels casos, els empleats de la companyia d'assegurances parlen rus, de manera que no hi haurà problemes per explicar la situació.
 • Nom de les dades personals. Perquè un empleat d'una companyia asseguradora comenci a treballar amb tu, ha d'accedir al teu contracte. Indiqueu al representant de l'empresa el número de contracte i el nom i, a continuació, digueu quin tipus d'ajuda necessitareu.
 • Segueix les instruccions de l'empleat de la companyia asseguradora. Després de rebre tota la informació, el representant de l'asseguradora esbrina quins serveis es necessiten i els envia a la institució mèdica més propera.

En una situació en què no sigui possible contactar amb un representant de la companyia asseguradora, us aconsellem que pagueu vosaltres mateixos els serveis de l'hospital. En els propers 30 dies, pots posar-te en contacte amb la companyia asseguradora per reemborsar les despeses i aportar documents que confirmin les pèrdues.

On i com pots contractar una assegurança

Per obtenir una pòlissa d'assegurança, cal posar-se en contacte amb les empreses que presten aquests serveis. La majoria de les organitzacions treballen de forma remota, de manera que podeu elaborar fàcilment el document necessari sense visitar l'oficina.

El procediment de registre és senzill i consta de diversos passos. Com que el cost depèn del propi tipus d'assegurança i dels paràmetres individuals, cal omplir la taula i introduir les dades requerides:

 • el tipus de pòlissa i la seva multiplicitat;
 • dates de viatge, tenint en compte el dia d'entrada i sortida del territori espanyol;
 • Dates de naixement dels viatgers coberts
 • esports i tipus d'activitats a l'aire lliure;
 • opcions addicionals;
 • Dades de contacte.

Un cop contractada la pòlissa, rebràs el cost exacte de la pòlissa, podràs pagar la tarifa i rebre el document de manera còmoda. Es pot emetre un paquet estàndard per a una persona o per a un grup, el nombre de participants en un contracte s'indica a la descripció.

El document s'envia per correu electrònic, poques vegades es requereix l'original. Fins i tot per obtenir un visat, només heu de proporcionar una còpia, de manera que no haureu de demanar despeses d'enviament cares. Per cert, és millor guardar el document electrònic perquè sempre puguis aportar l'original o imprimir una altra còpia de la pòlissa. 

Els empleats de les companyies asseguradores responen detalladament a totes les preguntes, perquè puguis contactar amb els assessors mentre omples la taula. T'indicaran quant costa una assegurança a Espanya i quins serveis cobreix la tarifa estàndard. Et recomanem que et familiaritzis amb ofertes de diferents empreses per triar la millor opció per a tu i la teva família.