Estadístiques de compradors immobiliaris a Espanya

Segons les últimes estadístiques de juliol de 2021, el comprador estranger representa al voltant de l'11% del total de compravendes d'immobles a Espanya. Aquests compradors són predominantment britànics, francesos, alemanys i belgues. Russos, italians i escandinaus també ocupen una part significativa.

Cal destacar que la pandèmia de la COVID-19 ha tingut un impacte significatiu sobre el mercat immobiliari a Espanya, inclosa la compra d'immobles per part d'estrangers . El 2020, el nombre de transaccions amb compradors estrangers va disminuir un 38,5% respecte al 2019.

No obstant això, des del segon trimestre del 2021 s'ha produït un augment en el nombre d'operacions relacionades amb la compra d'immobles per part de ciutadans estrangers. Això és degut a l'aixecament gradual de les restriccions a la mobilitat internacional i a la recuperació del sector turístic a Espanya.

La Costa Blanca és una regió popular a Espanya, situada a la costa mediterrània. Segons les estadístiques, la major demanda d'immobles a la Costa Blanca entre els compradors estrangers s'observa entre els ciutadans del Regne Unit, Alemanya i Bèlgica.

En 2021, malgrat la pandèmia de la COVID-19, la Costa Blanca va continuar sent una destinació atractiva per als inversors. Segons el portal Idealista, al gener de 2021, el comprador estranger va representar el 22% del total de transaccions immobiliàries a la Costa Blanca. Entre els compradors estrangers, els britànics van ocupar una posició de lideratge, representant al voltant del 15% de totes les transaccions. Alemanya i Bèlgica ocupen el segon i tercer lloc, respectivament.

Però val la pena assenyalar que les dades poden canviar d'un any a un altre i el percentatge de compradors de diferents països pot variar segons la temporada, la situació econòmica i altres factors.