Com obrir un compte a Espanya per a un ciutadà rus

El sistema bancari modern fa que viatjar sigui més convenient, de manera que no cal obrir el vostre propi compte en un banc local per a una estada curta en un altre país. No obstant això, els estrangers que vulguin quedar-se a Espanya han de tenir un compte bancari local. Això és necessari per diverses raons: compra de béns immobles, tràmits i obtenció d'un visat. T'expliquem per què no pots prescindir d'un compte bancari i com fer-ho amb les mínimes pèrdues i problemes. 

Com obrir un compte a Espanya

Espanya és un dels països europeus amb l'economia més estable, la qual cosa la fa força atractiva per a molts empresaris. Actualment, hi ha diversos grans bancs que cooperen amb els ciutadans estrangers i els ofereixen diversos serveis:

  • Santander. El banc més gran del país, que va ser fundat a finals del segle 19th. Les oficines són fàcils de trobar a qualsevol ciutat i la xarxa cobreix no només Espanya, sinó també els Estats Units i Llatinoamèrica.
  • BBVA. El segon banc pel que fa a actius, que també mereix atenció. Aquesta entitat financera col·labora activament amb emprenedors d'Amèrica Llatina.
  • CaixaBank. Els seus bancs són fàcils de trobar a qualsevol racó del país, per la qual cosa és millor triar aquesta institució per a viatges actius.

Aquests són els bancs més grans que són fiables i han estat inclosos a la llista de la qualificació anual d'institucions financeres fiables.

 

Documents necessaris per obrir un compte

Per obrir un compte a Espanya 2023, cal aportar la documentació següent:

  • targeta de resident de plàstic;
  • Passaport;
  • documents sobre fonts d'ingressos de l'últim any;
  • Documents que confirmin que s'han pagat íntegrament impostos sobre els ingressos especificats.

Aquest és el paquet bàsic, però el banc pot requerir certificats addicionals en funció del motiu d'obertura del compte. Per exemple, per pagar l'habitatge, heu de proporcionar un contracte de compravenda o un contracte d'arrendament. En cas que estigueu planejant un compte per obtenir un visat, heu de proporcionar una carta oficial d'acceptació per estudiar.

 

És important tenir en compte que pot ser més difícil per a un no resident obrir un compte a Espanya. A més dels certificats estàndard, és possible que se us demani que proporcioneu certificats d'ocupació i altres documents que confirmin els vostres ingressos. A continuació, cada any cal confirmar la vostra condició de no resident fiscal: a aquest efecte, s'omple un formulari al formulari prescrit, que s'envia al banc.

 

Impostos en obrir un compte

En obrir un compte, no haureu de pagar impostos, però haureu de pagar impostos a l'estat pels ingressos rebuts i pels béns immobles existents. Aquest és un tema bastant delicat, ja que depèn molt de l'estat. Per exemple, els residents al país paguen impostos íntegrament, però els no residents paguen només pels ingressos que es van rebre directament a Espanya. Per cert, qualsevol ciutadà estranger que romangui al país més de 183 dies a l'any adquireix la condició de resident fiscal.

 

Com obrir un compte en línia  

Si t'interessa la pregunta de si és possible obrir un compte a Espanya a través de la banca per Internet, hauràs d'enfrontar-te a un petit problema. Tot i que la banca per Internet es desenvolupa i s'utilitza activament a tot Europa, el primer coneixement d'una institució bancària hauria de ser personal. Has d'anar a l'oficina i acreditar la teva identitat. En matèria de certificats addicionals, el banc pot satisfer les necessitats del futur client i el compte s'obrirà si només hi ha un passaport. La resta de documents es poden enviar per correu, però no podreu obrir el vostre primer compte bancari en línia.

 

Els ciutadans estrangers tenen accés a tot tipus de targetes que operen en el sistema bancari. La majoria dels sol·licitants estan interessats en les targetes de dèbit habituals, ja que necessiten el compte com un dels avaladors a l'hora de comunicar-se amb les autoritats municipals. Obrir una targeta de crèdit és més complicat i normalment només està disponible per a aquells que tenen un compte al mateix banc.

 

Moneda al banc

L'elecció de les monedes depèn en gran mesura de la finalitat per a la qual s'obre el compte. Si teniu previst utilitzar el sistema bancari per pagar els vostres estudis, apartament o simplement per a compres diàries, la manera més senzilla és triar la moneda local. En molts bancs, les monedes de diferents països estan disponibles, però haureu de tornar a calcular constantment l'import final, tenint en compte el tipus de canvi i, per a les compres diàries, una targeta amb moneda estrangera serà un instrument financer força inconvenient.

 

Com obrir un compte per a un no resident

Us recomanem que primer us poseu en contacte amb el banc que trieu per esbrinar com obrir un compte a Espanya per a ciutadans russos. Algunes empreses no cooperen amb els no residents i celebren contractes només quan la gent local pot donar fe de vosaltres. Per exemple, quan signeu un contracte d'arrendament, un agent immobiliari us pot derivar a un empleat de banc amb qui coopera. Això serà una garantia que el compte s'obrirà definitivament per a vosaltres.

 

La condició de no resident us dóna dret a evitar el pagament d'algunes taxes d'impostos. Tanmateix, si us quedeu al país durant molt de temps, el vostre estat canviarà automàticament.

Com triar el banc dret

Ara ja sabeu la resposta a la pregunta de si s'obren comptes per a russos a Espanya i com fer-ho. L'únic que queda per fer és triar un banc adequat i seguir totes les instruccions de l'empleat del banc. Us aconsellem que contacteu amb un banc que inspiri confiança i que faci temps que opera en aquesta capacitat. Si col·laboreu amb una agència immobiliària o obteniu feina, és possible que se us indiqui amb quin banc contactar. Et recomanem que escoltis aquests consells!