Com obtenir un permís de residència a Espanya el 2023

Si vas a canviar el teu lloc de residència i la teva elecció va recaure en Europa, et suggerim anar a Espanya. És un país assolellat amb gent hospitalària que tracta bé els estrangers i els acull a la seva terra. En qualsevol país, heu de sol·licitar l'estatus d'immigrant legal per a residència permanent, ja que una estada il·legal no només pot ser perillosa, sinó que també farà que la vostra mudança sigui inútil.

 

El contingut de l'article:

 1. Avantatges del permís de residència a Espanya
 2. Tipus d'autoritzacions de residència
 3. Elegibilitat
 4. Llista de documents necessaris
 5. Com obtenir un permís de residència el 2023 per als russos?
 6. Què he de fer en cas de denegació?

 

Avantatges del permís de residència a Espanya

És bastant difícil obtenir un permís de residència a Espanya el 2023, ja que el país té lleis estrictes. Tot i això, és molt possible convertir-se en immigrant legal i tothom té diverses maneres d'obtenir un permís de residència. Per descomptat, moltes persones tenen una pregunta per què necessiten perdre el temps i redactar documents oficialment. L'oficialitat dóna molt, però el més important és que tenir un permís de residència en un dels països europeus t'obre la resta d'Europa.

 

La personalitat jurídica proporciona les prestacions següents:

 • es pot romandre legalment a Espanya, i aquest dret es pot estendre a tots els membres de la família;
 • tens l'oportunitat de treballar a Espanya o estudiar en qualsevol dels països de la UE;
 • no hi ha restriccions a l'hora de viatjar per Europa;
 • Si teniu un permís de residència, podeu obrir el vostre propi negoci i ser el director de la vostra empresa o dedicar-vos a inversions i consultoria.

En el futur, hi ha l'oportunitat d'obtenir la ciutadania i convertir-se en un membre de ple dret de la Unió Europea amb tots els privilegis que comporta.

 

Tipus d'autoritzacions de residència

A Espanya, un permís de residència per als russos el 2023 es pot emetre de diferents maneres. El país ofereix diversos tipus d'aquest estat i cada opció té les seves pròpies característiques.

 

Sense dret al treball

Aquesta és la manera més senzilla d'obtenir un permís de residència a Espanya 2023, ja que hauràs d'aportar un mínim de documents. En aquest cas, hi ha una llei segons la qual un resident de qualsevol país que disposi dels fons necessaris pot sol·licitar la residència permanent a Espanya. Aquest mètode es considera el més fàcil, ja que no cal invertir grans sumes ni comprar béns immobles per obtenir documents. Tot i això, la característica principal serà que no obteniu el dret a treballar.

 

Requisits bàsics:

 • sense antecedents penals;
 • habitatges a Espanya, que poden ser de propietat o lloguer;
 • el dipòsit mínim al banc és de 28 mil euros; a
 • legalitat dels ingressos dels últims tres anys;
 • Assegurança mèdica.

Aquest règim és adequat per a la legalització de tota la família i dependents, però la mida de la contribució depèn directament del nombre de persones que rebran l'estatus sota aquest programa. Es distingeix entre inscripció familiar i individual, que difereixen en quanties. Amb un individual, n'hi ha prou amb obrir un compte bancari per import de 28 mil euros. En el cas d'una fiança familiar, l'import de la fiança es calcula en funció del nombre de persones a inscriure. Per al següent membre de la família després del sol·licitant, la xifra final s'incrementa en la mateixa quantitat, per cada posterior afegim 7 mil euros.

 

Residència per inversió

Si teniu un gran capital, podeu convertir-vos ràpidament en resident legal del país. Aquesta opció per obtenir l'estatus és força comuna a Europa i és popular entre els estrangers.

 

Si segueixes aquest esquema, podràs comprar immobles per valor de mig milió d'euros o fer una inversió. Per a aquells que decideixin comprar una casa, és important tenir en compte que l'import del contracte ha de ser d'almenys 500.000 euros. En el cas que busqueu una casa de més valor, podeu utilitzar fons prestats, però només amb la condició que es desemborsin 500.000 euros dels vostres fons. És a dir, l'immoble pot costar més del límit declarat, però no menys! A partir del 2023, s'expedeix de manera immediata un permís de residència per inversió durant 3 anys i prorrogat posteriorment per 5 anys. També és important tenir en compte que aquest és l'únic tipus de permís de residència en què un resident no necessita adquirir la residència fiscal a Espanya, ja que no té l'obligació de romandre al país durant molt de temps. L'inversor ha de romandre al país només 1 dia anualment i conserva la residència fiscal del seu país de residència principal. Cal destacar que Espanya el 2023 és l'únic país de la UE que emet aquest tipus de permís de residència d'inversors per a la compra de béns immobles des de 500 mil euros alhora durant 3 anys.

 

 

Si decideixes que no necessites casa teva, pots obtenir el dret a viure invertint en economia. En aquest cas, la teva inversió ha de complir els requisits següents:

 

 • bons de l'Estat per import igual o superior a 2 milions d'euros;
 • participacions en empreses espanyoles per import igual o superior a 1 milió d'euros;
 • un dipòsit bancari d'almenys un milió d'euros;
 • Inversió en àmbits científics o socials.

A més d'invertir en altres empreses, hi ha l'oportunitat de registrar el vostre propi negoci. Molt sovint, després de rebre els documents, els sol·licitants transfereixen diners al compte de l'empresa, que registren al seu nom. Per obtenir un permís de residència a Espanya el 2023 i dirigir el vostre propi negoci, no només heu d'abastir-vos de la quantitat adequada de diners, sinó també desenvolupar un pla de negoci. Els especialistes consideren una descripció detallada de la futura empresa, s'avalua l'efecte econòmic de les vostres activitats, cosa que beneficiarà l'economia del país. Al mateix temps, en algunes àrees, la inversió estrangera està prohibida a nivell legislatiu: no podreu convertir-vos en propietari d'una participació en empreses que es dediquin al camp de les telecomunicacions, resolguin problemes de defensa o treballin a l'entorn bancari.

 

No penseu que si teniu una gran quantitat de diners, el registre de l'estat anirà sense problemes. Entre altres coses, el sol·licitant ha de no tenir antecedents penals, disposar de mitjans suficients de subsistència, contractar una assegurança de salut i tenir un lloc on viure a l'immoble o subscriure un contracte d'arrendament.

 

Elegibilitat

El permís de residència Espanya 2023 s'expedeix no només si tens propietat o inicies un negoci. Hi ha diverses situacions en què els documents s'elaboren sense atreure inversions i grans despeses:

 • Reagrupació familiar. Si teniu un permís de residència, els vostres familiars tenen dret a sol·licitar la situació legal. Per al registre, n'hi ha prou amb tenir una feina oficial, estudiar o proporcionar dades sobre la disponibilitat de fons suficients per a la subsistència. Per cert, no està prohibit si el sol·licitant té l'estatut legal de qualsevol país de la UE.
 • Circumstàncies excepcionals. Es tracta d'una categoria separada de ciutadans que van rebre el seu estatus per un motiu excepcional. Per exemple, un estranger va viure a Espanya il·legalment durant diversos anys, però després va aconseguir una feina oficial o va formar una família. A més, aquest estat s'emet en el cas que un ciutadà estranger ajudés les agències policials i ajudés a resoldre un delicte.
 • Visat d'estudiant. En aquest cas, no se us emet un permís de residència complet, sinó un visat per estudiar amb un període mínim de 90 dies. Molt sovint, s'emet un visat d'estudiant per 1 any. Per a la inscripció, heu de confirmar que estudiareu en una institució d'educació superior i proporcionar documents que confirmin la disponibilitat de fons suficients per viure. Al cap de tres anys, si se segueixen totes les normes, podràs sol·licitar un permís de residència i sol·licitar-lo d'acord amb el procediment general.

Un permís de residència a Espanya per als russos el 2023 també es pot emetre en virtut d'un contracte de treball quan un empresari local us convida a treballar. La base serà l'ocupació confirmada i els membres de la vostra família poden sol·licitar un permís de residència, obtenir una feina o estudiar en una institució d'educació superior.

 

 

Llista de documents necessaris

Si estàs pensant seriosament en com obtenir un permís de residència a Espanya per a un ciutadà rus el 2023, t'aconsellem que preparis una llista de documents bàsics:

 • una fotocòpia del passaport;
 • tres fotografies de mida 3,5 per 4,5;
 • prova de la seva residència a Espanya;
 • certificat de no antecedents penals;
 • certificat sanitari;
 • Documentació acreditativa que el sol·licitant disposa de mitjans de subsistència suficients.

Aquest conjunt de vegades canvia en funció del tipus de visat espanyol que sol·liciteu. En qualsevol cas, et recomanem que preparis i comprovis el que ja tens en estoc i el que encara falta emetre.

Com obtenir un permís de residència el 2023 per als russos?

Per obtenir el dret d'entrada i residència, heu de sol·licitar-ho al consolat espanyol al vostre país. Després d'estudiar totes les condicions i recollir documents, podeu contactar amb un representant d'un país europeu i començar a sol·licitar un permís de residència. El temps mitjà de processament és de 2 a 4 mesos, després dels quals podeu anar a la ciutat escollida per a la residència permanent.

 

et conviden a treballar a Espanya, els tràmits els gestiona l'empresa contractant. Aquests termes de cooperació es negocien a la conclusió del contracte de treball, de manera que no haureu de perdre el temps comunicant-vos amb buròcrates d'un altre país.

 

En la majoria dels casos, els tipus d'inversió dels permisos de residència a Espanya el 2023 són emesos per serveis especialitzats que treballen en aquesta direcció. Un empleat es posarà en contacte amb tu que t'explicarà tots els matisos i t'ajudarà a recollir tot el que necessitis. Al mateix temps, la vostra participació en el procés d'obtenció d'un permís de residència serà mínima, de manera que aquest mètode es considera el més convenient.

 

Què he de fer en cas de denegació?

Cada sol·licitud és revisada pel personal del departament corresponent, la decisió d'emetre o denegar es rep per correu o es notifica al sol·licitant d'una altra manera especificada anteriorment. Es pot denegar un permís de residència per diversos motius, depenent de la categoria de visat que sol·liciteu.

 

Estudiant

Les denegacions de visat sovint estan relacionades amb la institució educativa que heu triat. Si una universitat no ha estat acreditada d'acord amb les lleis del Ministeri d'Educació, estudiar en aquesta universitat no es considera una base suficient per obtenir un estatus legal.

 

Sense dret al treball

Si heu violat el règim de visats en el passat, és probable que se us denegui un permís de residència. A més, el motiu de la negativa serà una quantitat insuficient de fons per viure al país.

 

Permís de residència de l'inversor

En aquesta modalitat, la denegació es deu a la presència de deutes tributaris pendents. Per exemple, vostè va comprar béns immobles fa uns anys, però només ara li preocupa obtenir l'estatus legal. Si no s'han fet pagaments d'impostos durant diversos dies, hi ha problemes amb la legalització.

 

Pel que fa a la inversió, també hi ha molts esculls que poden acabar amb les ganes de canviar de ciutadania. Per exemple, una transferència d'inversió o una transacció de compravenda es va dur a terme de manera incorrecta.

 

En la majoria dels casos, les denegacions es deuen a papers executats incorrectament. Per exemple, l'emplenament incorrecte dels formularis o l'aportació de certificats per a un altre període de temps pot ser motiu de denegació. No obstant això, en aquestes situacions, el problema és fàcil de solucionar i obtenir un permís de residència legal i ràpidament.

 

Si rebeu una negativa, no us desespereu i oblideu el vostre somni de viure en un dels països de la UE. Teniu dret a apel·lar dins dels 30 dies següents a la recepció d'una denegació formal. El recurs es presenta al consolat, el termini de tramitació és de 30 dies.

 

Quan presenteu una apel·lació, teniu l'oportunitat d'eliminar el motiu del rebuig i tornar a enviar els documents a revisió. Al mateix temps, cada sol·licitant té dret a sol·licitar un permís de residència en qualsevol moment, independentment de si la sol·licitud anterior va ser denegada.

 

Una altra manera de recórrer adequadament la decisió és recórrer al Tribunal Suprem de Madrid. Però només no molta gent va per aquest camí, ja que el període de consideració del recurs en alguns casos es retarda diversos anys.

 

Si rebeu un rebuig, no us rendiu, perquè la majoria d'errors són fàcils de corregir. En primer lloc, heu d'esbrinar per què la vostra sol·licitud no va rebre una resposta positiva i, a continuació, corregir la situació. Per tant, en alguns casos, no s'emeten visats d'estudiant a causa d'un nombre insuficient d'hores d'estudi al programa. Aquest problema es pot eliminar fàcilment si trieu un programa diferent o sol·liciteu una altra universitat.

 

Malgrat les dificultats, els retards burocràtics i l'elevat cost, un permís de residència a Espanya té una merescuda demanda. Un clima excel·lent, una economia en creixement i l'estatus d'un país de la UE són factors suficients per pensar en mudar-se.