Com obtenir un permís de residència a Espanya mitjançant un visat d'inici

Traslladar-se a Europa és una gran oportunitat per començar la vida des de zero en una economia en creixement actiu. Espanya s'ha convertit en un dels països on s'accepten amb molt de gust immigrants d'altres països, entre ells Rússia. Hi ha diverses maneres d'obtenir l'estatus de resident oficial i, posteriorment, convertir-se en ciutadà del país. En els últims anys, el mètode més popular per obtenir un visat i l'estatus de residència ha estat sol·licitar l'entrada a través d'una oferta per llançar una startup. Aquest programa va ser desenvolupat pel govern del país per atraure inversions en l'economia, de manera que heu de complir diversos requisits importants per participar-hi. Us explicarem com sol·licitar un permís de residència a Espanya a través d'una startup i revelarem tots els matisos per obtenir documents sota aquest programa.

Formes d'obtenir el permís de residència a Espanya

Si decideixes canviar de lloc de residència, el país europeu t'ofereix les següents opcions:

 • Inversions. La manera més fàcil i ràpida de completar els tràmits és invertir en l'economia local. Heu de comprar béns immobles per valor de mig milió d'euros o més, obrir un compte bancari local o recomprar accions d'empreses espanyoles per una quantitat determinada. 
 • Treballar. Si una empresa t'ha ofert un lloc de treball, pots sol·licitar un permís de residència a Espanya per aquest motiu. El programa està disponible per a especialistes amb diferents qualificacions, podeu treballar sota un contracte o obrir el vostre propi negoci.
 • Educació. Alguns residents marxen a Espanya sota un programa educatiu, que és bastant fàcil de sol·licitar. Tens dret a romandre al país durant tot el període d'estudis.

A més de les raons estàndard per convertir-se en oficial, hi ha diversos programes excepcionals. Per exemple, podeu exercir el dret a ser ciutadà oficial per reunir-vos amb la vostra família. També hi ha un programa especial per a l'expedició d'autoritzacions de residència en circumstàncies excepcionals. Hi ha aquests projectes a gairebé tots els països, però és força difícil aconseguir entre els afortunats, ja que cada cas es considera individualment.

 

Què és una visa d'inici?

El projecte d'atracció d'inversió en l'economia espanyola mitjançant l'emissió de documents a estrangers és una de les decisions del Govern, destinada a impulsar el desenvolupament del mercat local. El programa es va llançar el 2013, però en els darrers anys el disseny s'ha millorat i simplificat significativament. Qualsevol persona que vulgui obrir un negoci i iniciar el seu propi negoci a Espanya pot obtenir un visat sota aquesta oferta.

 

Un permís de residència a Espanya per a una startup té molts avantatges en comparació amb altres projectes similars:

 • Per obtenir un visat, no cal que proporcioneu proves que la vostra idea serà rendible i funcionarà. Els documents s'elaboren a partir d'un pla de negoci, de manera que la preparació no trigarà gaire temps.
 • No cal tenir mig milió d'euros a mà i invertir aquesta quantitat. L'única prova que la vostra contribució a l'economia serà ponderada és un pla acuradament dissenyat.
 • El termini de consideració de la sol·licitud és d'aproximadament un mes. Sota aquest programa, les apel·lacions es processen primer i es minimitza tota la burocràcia.
 • Juntament amb el permís d'entrada, obteniu dret a romandre al país legalment i treballar. Els teus familiars i familiars directes també tenen aquest dret amb tu.
 • Si la teva startup falla, pots aconseguir feina en una altra empresa. Al mateix temps, podreu obtenir una feina legalment, ja que tindreu dret a treballar legalment.
 • El visat s'expedeix a persones majors de 18 anys, no hi ha altres restriccions d'edat.
 • En el futur, podeu sol·licitar la residència permanent i la ciutadania a Espanya.

La majoria dels sol·licitants no només volen treballar a Espanya, sinó que també volen obtenir la ciutadania en el futur. Sol·licitar sota aquest programa sembla el més atractiu per a aquells que no estan disposats a gastar molts diners en inversions.

 

Etapes d'obtenció del permís de residència a Espanya i obtenció de la nacionalitat

Si decideixes sol·licitar un visat per obrir una startup, podràs obtenir la ciutadania del país. El procediment per a la legalització per aquesta via és el següent:

 • Expedició d'un visat. En primer lloc, necessiteu un visat sota aquest programa, així que prepareu els documents i sol·liciteu-los des d'Espanya. El document té una validesa de 2 anys, després dels quals se us emetrà un document del ministeri del país com a prova d'un desenvolupament empresarial reeixit. Aquest petit bagatge és de gran importància per als propers passos.
 • Obtenció del permís de residència. Tan bon punt finalitzi el període de dos anys de la teva estada a Espanya, podràs recollir un paquet de documents per a l'obtenció de l'autorització de residència en règim simplificat. El teu projecte ha de seguir sent rellevant per a l'economia i aquest fet s'ha de confirmar.
 • Empadronament de residència permanent. La següent etapa és obtenir la residència permanent, que és un pas en el camí cap a la ciutadania. Aquesta condició s'expedeix durant 5 anys després d'haver viscut tot el període amb un permís de residència. Per cert, els membres de la vostra família també poden sol·licitar aquest estatus.
 • Ciutadania. Si compliu tots els requisits, heu presentat documents a temps i no heu tingut problemes amb les autoritats legals, podeu sol·licitar la ciutadania després de l'expiració de la vostra residència permanent.

Aquest mètode de legalització requereix molt de temps, però un cop finalitzades totes les etapes, us convertireu en un membre de ple dret de la societat civil.

 

Requisits del sol·licitant

D'una banda, sembla que el registre sota aquest programa no requereix recursos especials ni inversions. De fet, els requisits per a les startups són força estrictes i el pla proporcionat ha de complir diversos criteris importants:

 • Impacte a llarg termini en l'economia de la regió. No es pot oferir com un projecte a curt termini que abasti un any o més anys.
 • Contribució al desenvolupament del país. Sovint un negoci s'avalua no només pels criteris de rendibilitat, sinó també per la mesura en què el seu desenvolupament contribuirà al desenvolupament del potencial científic de tot el país.
 • Creació de nous llocs de treball. Només s'accepten per a la consideració aquells projectes que crearan nous llocs de treball.
 • Qualificació i experiència en l'àmbit d'activitat escollit. La teva feina futura ha d'estar indissolublement lligada al que estàs fent actualment.

 

No només el propi pla de negoci està subjecte a consideració detallada, sinó també el sol·licitant. Només podran participar aquells residents que compleixin una sèrie de requisits:

 • majors de 18 anys;
 • un passaport vàlid i NIE número;
 • absència de violacions de visat;
 • sense antecedents penals;
 • assegurança mèdica completa, que serà vàlida per a totes les comunitats autònomes;
 • diners basats en la vida durant tot el període de residència al país.

Es comprova el compliment de tots els punts, de manera que la majoria dels sol·licitants prefereixen treballar amb especialistes d'agències. En aquest cas, la presentació d'un paquet de documents requereix molt menys temps i esforç, ja que part del treball el realitzen els empleats de l'empresa.  

 

Documentació per a la inscripció

En primer lloc, heu de preparar una descripció detallada del futur negoci. Un pla de negoci està escrit en tots els punts i és important demostrar la rellevància i utilitat de la teva idea. A més, la relació de documents consta dels certificats següents:

 • Una sol·licitud de visat emplenada en el formulari prescrit;
 • un document que confirmi la vostra identitat;
 • assegurança mèdica;
 • certificat de no antecedents penals;
 • confirmació de la disponibilitat de mitjans financers per viure durant tot el període de validesa del visat per a tots els membres de la família;
 • rebut del pagament de taxes;
 • Tarifes.

No oblideu que necessitareu una traducció de tots els documents emesos per les autoritats russes. La confirmació de la disponibilitat de fons sol prendre la forma d'un extracte del banc, que detalla l'import del vostre compte. De moment, servirà de confirmació la presència d'un import al compte a raó de 8 mil euros per al sol·licitant i 4 mil euros per a cada membre de la família.

Temps de processament

El Govern d'Espanya ha apreciat la innovació d'aquest enfocament, per la qual cosa la revisió no requereix molt de temps. La sol·licitud s'avalua en el termini d'un mes, en casos extrems aquest termini es pot ampliar a 60 dies naturals.

 

Podeu aprofitar aquest programa per establir-vos a Espanya i iniciar el vostre propi negoci. Aquesta opció és adequada no només per a empresaris individuals, sinó també per a tota la família. A més, no cal que inverteixis part dels teus fons en accions ni que mantinguis un dipòsit amb una gran quantitat al compte. Podeu invertir diners en el vostre propi negoci i utilitzar no només els vostres propis fons, sinó també trobar inversors.  

 

La tasca més important del sol·licitant és preparar un pla de negoci detallat i convèncer les autoritats de la seva utilitat. Actualment, el desenvolupament informàtic s'ha convertit en una de les àrees més en desenvolupament, per la qual cosa es consideren en primer lloc projectes amb aquest component. Si no esteu preparat per recopilar documents i escriure un pla pel vostre compte, podeu convertir-vos en client d'una empresa amb serveis similars. En aquest cas, només haureu de parlar breument de la vostra idea, els especialistes recopilaran la informació necessària i contribuiran de totes les maneres possibles a la formació d'una bona opinió sobre la vostra idea a l'hora de considerar l'aplicació. Quan sol·liciteu un permís de residència, els clients participen en el procés només nominalment, tots els problemes són resolts per especialistes experimentats que coneixen bé el tema.