Immigració a Espanya des de Rússia

La immigració és una decisió seriosa que no es pot prendre sense pensar en tota la situació. Si has decidit fermament canviar de lloc de residència i has triat Espanya com a nova pàtria, t'interessarà saber com traslladar-te a aquest país.

Per què la gent tria Espanya per a la immigració?

La immigració a Espanya s'ha convertit en una forma popular de canviar la vostra residència permanent i els motius d'aquesta decisió poden variar. Els emprenedors trien aquest país perquè l'economia local està en auge i hi ha moltes oportunitats de creixement i desenvolupament. Les famílies joves van a Espanya a la recerca de noves experiències i oportunitats, els estudiants poden optar per estudiar en universitats antigues i el nivell de medicina al país és constantment alt.

 

El govern del país dóna suport activament als immigrants i desenvolupa programes que ofereixen l'oportunitat d'obtenir un estatus legal, trobar feina i convertir-se en un membre de ple dret de la comunitat local. El procés de tràmits per a la legalització és força complicat, però amb l'enfocament adequat, rebreu un permís de residència en pocs mesos després d'entrar al país.

 

Preparació per a la immigració

Les peculiaritats de la immigració a Espanya el 2023 són que caldrà tenir molta cura amb la preparació dels documents. Actualment, hi ha diversos programes en virtut dels quals s'emet un visat, però cadascun d'ells té les seves pròpies característiques. Si decideixes anar a Europa a la recerca de noves oportunitats, hauràs de passar per diverses etapes principals.

 

Obtenció del visat

Aquesta és l'etapa més difícil, ja que no podreu entrar al país sense visat. La manera més senzilla d'obtenir un visat de turista, ja que s'emet quan sol·liciteu al consolat i si teniu bitllets d'avió i un hotel reservat. Això serà suficient per obtenir un visat, però aquest tipus de permís d'entrada té un límit de temps estricte, no us permet treballar i no teniu cap base per obtenir un permís de residència.

 

Aquells que es quedaran a Espanya durant molt de temps han de sol·licitar un altre tipus de visat. Avui en dia, hi ha diversos programes per entrar al país:

 • Visat d'estudiant. Aquest visat està disponible per a aquells que tinguin intenció d'estudiar a Espanya i ja hagin pagat els seus estudis. Bàsicament, els centres d'idiomes es trien com a institució educativa.
 • Visat d'inversor. Si teniu previst fer negocis, necessitareu un visat que us doni dret a fer negocis. En aquest cas, cal invertir en empreses locals, comprar obligacions de deute o comprar béns immobles a Espanya.
 • Visat d'inici. Per a aquells que planegen iniciar el seu propi negoci, el govern del país ofereix aprofitar oportunitats especials. Se us demanarà que proporcioneu un pla de negoci detallat que descrigui la idea i l'aprovació de la comissió.
 • Laborable. Si el vostre empresari es troba a Espanya, s'emet un visat que us dóna dret a treballar al país. Aquest és un procés més complicat, ja que necessiteu una invitació de l'empresa per a la qual voleu treballar.

Cada programa té els seus propis requisits, per la qual cosa és important estudiar totes les funcions abans de recollir documents.

 

Trobar un lloc on viure

El món modern està organitzat de manera que pugueu trobar habitatge fàcilment a Espanya mentre esteu a Rússia. Una de les maneres més fàcils d'emigrar a Espanya des de Rússia el 2023 és comprar una propietat. Per trobar una propietat adequada, us suggerim que contacteu amb una agència que ofereixi aquests serveis. Aquí se us oferirà una base de dades completa d'ofertes de diferents regions i ajuda amb els tràmits.

 

L'habitatge a Espanya es pot comprar amb una hipoteca, que també serà una gran sortida per a molts. Els bancs locals han desenvolupat diverses ofertes per a estrangers, que podeu aprofitar sempre que es compleixin tots els requisits. El mercat immobiliari del país no difereix del mercat amb serveis similars a Rússia, de manera que podeu comprar tant un petit apartament a la ciutat com una vila bastant cara a la vora del mar.

 

Recerca de feina

Alguns se'n van a Espanya amb un objectiu clar de trobar feina, i aquest tema també es pot tractar a Rússia. A la mateixa agència on podeu sol·licitar un visat, podeu conèixer la llista d'ofertes d'empresaris espanyols. La majoria de les vacants estan pensades per a especialistes especialitzats i el coneixement d'almenys una llengua estrangera serà un dels requisits principals.

 

Si ja et trobes a Espanya, et suggerim utilitzar portals especialitzats. De moment, hi ha força russos al país que s'acaben de quedar aquí i fan negocis. Això ha creat un nou mercat laboral per als parlants de rus, de manera que podeu trobar feina en qualsevol especialitat.

 

Aprendre espanyol

La preparació per a la immigració a Espanya des de Rússia hauria de començar amb l'aprenentatge de l'idioma. L'anglès no és tan popular al país, així que us aconsellem que us abastiu de paciència i llibres de text. Hi ha molts centres d'idiomes al país que recluten grups d'estudiants adults. També hi ha cursos a les universitats i no serà difícil triar un programa d'estudis adequat.

 

Beneficis d'immigrar a Espanya

Espanya és un estat membre de la Unió Europea, la qual cosa ja ofereix molts avantatges. En primer lloc, podràs moure't per altres països europeus de la commonwealth sense cap problema, ja que ets resident legal. La majoria dels que van a Espanya per a la residència permanent assenyalen oportunitats de negoci. L'economia espanyola es considera una de les més estables d'Europa, per la qual cosa reuneix totes les condicions per als empresaris de diverses categories.

 

Per descomptat, és impossible no notar l'oportunitat de rebre atenció mèdica d'alta qualitat. El nivell de medicina a Europa és molt alt i tindreu accés a tots els serveis si teniu l'estatus de residència legal. Les famílies amb nens trien Espanya pel seu clima benigne, el seu ric patrimoni cultural i les oportunitats per als nens. Hi ha diverses universitats antigues, moltes escoles prestigioses i es pot obtenir una educació de nivell europeu, que és reconeguda a tot el món. Molta gent pensa en la immigració de Rússia a Espanya a causa de la ubicació del país: la costa del mar, l'increïble paisatge de muntanya i les estacions més populars del món.

 

Invertir a Espanya

El programa de visat per inversió és molt popular, ja que els sol·licitants tenen l'oportunitat de sol·licitar l'estatus legal, rebre ingressos passius i desenvolupar el seu negoci. Les principals condicions del programa:

 • inversió d'almenys 2 milions d'euros en obligacions de deute;
 • inversions per import d'1 milió d'euros o més en accions d'empreses locals;
 • Compra d'immobles per valor de mig milió d'euros o més.

Podeu triar una de les tres direccions i elaborar documents com a inversor o propietari d'immobles. Aquest mètode és avantatjós perquè podeu sol·licitar immediatament un permís de residència i obtenir l'estatus legal. A més, els membres de la vostra família també entren al programa i reben un visat amb una autorització similar.

 

Els avantatges d'aquest mètode seran que no cal aprovar un examen de competència lingüística. Per cert, el govern no restringeix els drets dels propietaris, de manera que l'habitatge adquirit es pot utilitzar com a renda passiva i llogar-lo. La inversió no es pot retirar, però al final del període de cinc anys, tindràs l'oportunitat de fer-ho. En aquest moment, podreu sol·licitar la residència permanent i posteriorment sol·licitar la ciutadania.

 

Residència a Espanya

La condició de resident significa que un ciutadà estranger ha obtingut un permís de residència i espera quedar-se al país. Des del moment en què creuis la frontera, tindràs 90 dies per mantenir la teva condició de no resident. A continuació, cal sortir d'Espanya o treballar per obtenir un estatus legal.

 

La residència està disponible per a les següents categories de ciutadans estrangers:

 • estrangers que planegen invertir fortament en l'economia local, van a comprar béns immobles o iniciar el seu propi negoci al país;
 • especialistes altament qualificats que han signat un contracte de treball amb empreses locals;
 • Ciutadans d'altres països que tenen ingressos regulars fora d'Espanya, per la qual cosa no tenen previst treballar aquí;
 • estudiants d'institucions d'educació superior i alumnes d'escoles d'educació general;
 • cònjuges dels espanyols i els seus descendents;
 • Refugiats;
 • estrangers que es trobin al país il·legalment;
 • Familiars d'estrangers que hagin rebut un permís de residència.

Depenent de la categoria a la qual pertanyeu, haureu d'utilitzar un determinat programa i preparar documents segons la llista. La llista de documents per obtenir la residència serà la mateixa en la majoria dels casos i inclou certificats bàsics que confirmen la identitat, la disponibilitat de fons i un domicili social per a la residència.

 

Consells per als que van a emigrar a Espanya

Si decidiu anar a Espanya i convertir-vos en resident del país per obtenir la nacionalitat més endavant, és important preparar-vos acuradament per al procediment de sol·licitud. El millor és estudiar tots els requisits amb antelació i considerar diferents programes per després poder triar la millor opció per a tu o la teva família. Aquí teniu alguns consells per ajudar-vos a decidir quin visat necessiteu.

 

Decideix per què vas a Espanya

Aquesta és la qüestió més important, ja que d'això depèn el procediment per tramitar els documents i el procediment per obtenir un visat. Si el vostre objectiu és iniciar un negoci aquí i convertir-vos en un empresari d'èxit, trieu un visat que us donarà dret a treballar. Els empresaris que vulguin iniciar el seu propi negoci poden aprofitar el programa d'inversors o escriure un pla de negoci detallat per obtenir un visat d'inici. Per a aquells que vulguin provar sort i aprofundir en la cultura d'un país europeu, recomanem triar l'opció amb un visat d'estudiant. Aquests documents són bastant fàcils d'elaborar i només els cursos de formació totalment pagats són el requisit principal.

 

Determinar el pressupost disponible

Depèn molt de la quantitat de diners que estiguis disposat a gastar en mudances. A l'hora de comprar béns immobles, podeu comptar amb un permís de residència, però el cost de la propietat ha de ser d'almenys mig milió. Tanmateix, podeu aprofitar les ofertes de préstecs dels bancs locals i pagar només una part de la quantitat requerida. Si no teniu la quantitat necessària, però teniu una idea preparada per a un negoci o inversors, utilitzeu el programa d'inici. A l'hora de calcular la quantitat requerida, cal tenir en compte que, a més de les quantitats especificades per a inversió o compra d'habitatge, cal proporcionar confirmació de la disponibilitat de fons per viure al país. L'import d'aquesta quantitat depèn de la regió a la qual vagis a anar i de quants membres de la teva família t'acompanyaran.

No renunciïs a la teva situació legal

El problema de la immigració il·legal a Espanya es resol de manera senzilla, i el govern està fent tot el possible per proporcionar als ciutadans estrangers totes les oportunitats de legalització. Alguns estrangers entren al país com a turistes, però després de la caducitat del visat, simplement es queden a Espanya i es converteixen en immigrants il·legals. Fins i tot en aquest cas, teniu l'oportunitat d'obtenir la residència i és millor no renunciar a aquesta oportunitat.  

 

La principal recomanació serà contactar amb empreses especialitzades que ajudin a obtenir personalitat legal. Aquestes agències treballen amb diferents programes, de manera que ofereixen diferents maneres de sol·licitar un visat i un permís de residència. Poden oferir una base de dades d'objectes immobiliaris per comprar o ajudar-te a trobar feina, explicar-te com recollir correctament els documents i convertir-te en el teu representant oficial a les autoritats municipals. Traslladar-se a Espanya és molt possible, només requerirà el vostre desig, actitud atenta als requisits i l'ajuda de professionals.