Tipus hipotecaris a Espanya el 2023

Els bancs espanyols estan encantats de cooperar amb els ciutadans estrangers i emetre'ls préstecs hipotecaris. Aquest servei et permetrà adquirir un habitatge i pagar el seu cost a poc a poc o fer una inversió rendible. Per tant, moltes persones compren apartaments a les regions turístiques i després lloguen habitatges als hostes visitants.

Situació actual del mercat hipotecari

Si decidiu aprofitar un programa de préstecs, us preguntareu quant és la taxa hipotecària a Espanya. De moment, els residents i no residents del país poden utilitzar serveis de préstec, però les condicions per emetre un préstec seran diferents. Els residents poden comptar amb una quantitat que cobrirà fins al 80% de la quantitat requerida, els no residents reben quantitats més petites, no més del 70% del cost de la propietat. L'import del préstec es calcula a partir de la taxació del propi habitatge, que s'indica en el document immobiliari. Al mateix temps, els bancs calculen una quantitat menor, que s'ha de tenir en compte a l'hora de presentar una sol·licitud.

 

Els préstecs hipotecaris s'emeten per un període de 5 a 30 anys, els programes de pagament poden ser diferents i les condicions depenen de les normes de l'entitat financera. Els bancs europeus s'adhereixen a un sistema de càlcul de tipus, on apareixen esquemes fixos, flotants o mixtos. Vegem més de prop els tipus d'interès hipotecaris a Espanya:

 • Fix. Cada mes tornes una quantitat determinada, que es calcula en funció de la mida del préstec i del termini del préstec. Aquesta taxa es considera alta, però el banc no té dret a canviar l'import de la quota mensual, per la qual cosa estaràs protegit de possibles canvis en el tipus de canvi o col·lisions econòmiques en el futur.
 • Flotant. Els tipus es calculen en funció dels valors interbancaris establerts i poden variar cada sis mesos o un any. Aquest sistema es considera beneficiós, ja que la mida del pagament mensual serà força baixa. Tot i això, sempre hi ha la possibilitat que la mida del cobrament augmenti.
 • Mixt. Durant els primers anys, pagues quantitats fixes, la resta del termini l'import de la quota mensual pot variar.

Actualment, el tipus d'interès es troba entre el 2, 5 i el 3, 5% anual, i d'aquesta forma l'oferta sembla molt atractiva per als russos.

 

Com sol·licitar una hipoteca

Per obtenir un préstec, cal posar-se en contacte personalment amb l'oficina bancària, a través del seu representant o obtenir una resposta prèvia enviant una sol·licitud per telèfon. El paquet de documents per obtenir una hipoteca consta dels certificats següents:

 • Passaport;
 • una còpia del contracte de compravenda;
 • una declaració d'ingressos de l'any anterior;
 • extracte de l'oficina de crèdit;
 • un certificat d'un banc de Rússia, que confirma que el sol·licitant té fons;
 • Número d'identificació fiscal d'un ciutadà estranger.

L'últim element d'aquesta llista planteja més preguntes, però el NIE o número d'impost d'un ciutadà estranger s'emet ràpidament i sense gaires problemes. Aquest document s'emet quan s'ha de signar un acord o després que el comprador hagi pagat un dipòsit per la propietat seleccionada. Els documents han d'estar traduïts al castellà i notariats, en alguns bancs n'hi ha prou amb enviar un passaport de qualsevol manera convenient per obtenir el consentiment previ. La resta de documents es presenten a l'oficina en el moment de signar el contracte de préstec. 

 

L'impacte de l'economia moderna

Els esdeveniments recents al món han mostrat com les economies de tots els països estan interconnectades. La inestabilitat del tipus de canvi i l'evolució del mercat internacional de valors també van afectar l'estat de l'economia espanyola. No obstant això, el sistema bancari del país no ha experimentat forts xocs, de manera que les condicions per a l'emissió de crèdit no han canviat. Les institucions financeres locals, per contra, intenten atraure el màxim nombre de clients. Per tant, alguns bancs accepten sol·licituds en línia i teniu l'oportunitat de sol·licitar una hipoteca mentre esteu a Rússia.  

 

Els ciutadans estrangers compren béns immobles al país per diverses raons: legalització i guanys. Si teniu previst sol·licitar un permís de residència, podeu utilitzar la compra d'habitatge com a argument principal i els acords hipotecaris es consideren igual que els béns immobles totalment adquirits. A més, el procés de sol·licitud d'un préstec no triga gaire temps i n'hi ha prou amb proporcionar documents estàndard per sol·licitar-lo. La majoria de les persones que volen comprar un apartament o casa rural a Espanya recorren a agències especials. En primer lloc, aquí podeu trobar una base de dades de béns immobles de diferents regions, de manera que no serà difícil trobar una opció adequada per a la vostra família. Els empleats de les empreses us ajudaran a recollir documents, us explicaran els pros i els contres de viure a diferents ciutats i també s'encarregaran de tota la comunicació amb els funcionaris consulars.

 

La situació econòmica internacional del mercat immobiliari no ha afectat el desig de molts ciutadans estrangers d'establir-se a Espanya. El nombre de residents augmenta constantment, de manera que el cost de l'habitatge serà força elevat. S'estableixen preus especialment elevats per als habitatges situats en grans àrees metropolitanes o en regions turístiques. Aquesta propietat és perfecta per instal·lar-se aquí amb tota la família o llogar-la.

Recomanacions per als prestataris

Si decideixes utilitzar préstecs per comprar béns immobles a Espanya, aquí tens alguns consells per ajudar-te a triar la millor opció d'habitatge:

 • Determinar la finalitat de la compra. En funció de la finalitat per a la qual es compri l'immoble, s'han d'establir criteris per a les propietats. Per tant, per viure, és millor triar un apartament en una gran ciutat o cases rurals als afores, perfectes per a tota la família.
 • Definiu un pressupost. Fins i tot pensant en l'ús de la hipoteca, analitzeu les vostres finances i establiu un límit màxim a la compra. Li recomanem que compti amb un import no superior al 60% del cost de l'immoble, perquè posteriorment no hi hagi problemes per fer el primer pagament.
 • Col·laborar amb agències. Per poder realitzar una transacció de forma ràpida i sense cap problema, recomanem contactar amb una agència de l'adreça adequada. En aquesta empresa, se li oferirà una base de dades immobiliària per estudiar, ajudar a recopilar tots els documents i donar un desglossament complet del mercat immobiliari a Espanya.

Els contractes hipotecaris són molt populars a Espanya, de manera que els bancs desenvolupen condicions atractives i favorables per als seus clients. Vostè pot fer realitat el seu somni i iniciar el seu propi negoci a Europa o fer una inversió rendible comprant un apartament en un resort europeu.

 

Requisits per als prestataris

Tot i que cada banc desenvolupa les seves pròpies normes i requisits per als seus clients, hi ha uns quants estàndards comuns. En primer lloc, heu de demostrar la vostra solvència. La millor prova serà un document d'un altre banc que confirmi que teniu la quantitat de fons necessària. Com a primer pagament, cal pagar almenys el 40% de l'import especificat, per la qual cosa és important fixar l'import de la futura propietat per endavant.

 

Els bancs presten especial atenció al fet que tots aquests ingressos siguin completament legals. Se us demanarà una declaració d'impostos i un certificat d'una oficina de crèdit que demostrarà que no teniu obligacions de deute. Els bancs espanyols també recorren als seus homòlegs russos i demanen l'historial creditici del sol·licitant per obtenir informació precisa sobre el nombre de préstecs realitzats i el seu historial. No és possible dir amb certesa que la presència de problemes amb el banc en el passat afectarà el nou acord, però és el factor que inclinarà la decisió no al vostre favor.

 

L'última recomanació és que podràs sol·licitar a diversos bancs i considerar ofertes de diferents entitats. Això us permetrà triar la millor opció i fer un tracte rendible. Us aconsellem que comenceu la cerca d'un banc adequat consultant amb un agent immobiliari o un advocat, ja que moltes agències immobiliàries treballen estretament amb institucions bancàries. 

És molt possible que un ciutadà estranger sol·liciti una hipoteca a Espanya, però haurà de suportar estrictes normes burocràtiques. En aquesta situació, és més fàcil contactar amb un especialista qualificat per controlar tot el procés de recollida i preparació de documents. En aquest cas, no heu d'aprendre totes les subtileses pel vostre compte i podeu confiar plenament en la professionalitat d'un empleat experimentat de l'agència.