Com trobar feina a Espanya

Molts ciutadans russos no estan satisfets amb el clima, el nivell de salaris i el nivell de vida en general, de manera que decideixen prendre mesures dràstiques: traslladar-se a un altre país i treballar-hi. Molta gent deixa Rússia per treballar a Espanya. Així ho confirma el fet que a partir del 2021, 70 mil dels nostres compatriotes (russos amb dret a treballar a Espanya) estaven registrats al país del sud d'Europa.

L'estat, com un imant, atrau pel seu clima mediterrani, una abundància d'atractius arquitectònics i naturals, així com un alt nivell de seguretat. A més dels avantatges evidents, també hi ha costats negatius, el principal desavantatge és l'alta taxa d'atur, que és del 16, 1%, i la situació més difícil a l'intercanvi laboral només a Grècia. Tot i això, encara és possible organitzar una vida en aquest país del sud d'Europa, però per a això cal saber buscar feina a Espanya. En comparació amb Rússia, l'ocupació en aquest país té diverses diferències significatives.

Permís de treball a Espanya

Els russos poden tenir la impressió que només un ciutadà d'Espanya o un altre país de la UE pot sol·licitar una vacant en aquest país, però això no és del tot cert. Els no residents també poden treballar al territori d'aquest estat, però per a això és necessari obtenir un permís. Sense ella, és impossible obtenir fins i tot una posició mal pagada als camps de tomàquet: l'empresari rebutjarà un sol·licitant sense documents, en cas contrari, ell mateix haurà de respondre a la llei.

Segons les normes d'aquest país, un estranger només pot guanyar diners a Espanya si ha rebut un permís de residència amb dret a treballar. Els estrangers familiars d'un espanyol o d'un europeu també tenen dret al treball. Si no disposes d'aquest tipus de visat a Espanya, no podràs registrar-te a l'Oficina de la Seguretat Social, requisit indispensable per a l'ocupació.

Per obtenir el permís, la candidatura del sol·licitant ha de tenir el vistiplau de l'Àrea de Migracions i del Servei Espanyol d'Ocupació. Després d'això, es signa un contracte entre l'empleat i l'empresari i, a continuació, l'empresari emet un permís de treball per a l'estranger a l'oficina local del Ministeri de Treball.

Segons el període de validesa i les opcions d'ocupació, s'emeten diversos tipus de permisos a les estructures estatals d'aquest país. Per simplificar, estan marcats amb lletres de l'alfabet llatí:

 • "A" - dóna dret a una ocupació de curta durada o estacional al país, vàlida durant 12 mesos, hi ha una variació d'aquest document tipus "T", llavors un estranger pot romandre al país fins a 9 mesos.
 • "B": el permís està destinat a estrangers de determinades professions, el document té una validesa d'1 any, però la llei preveu la possibilitat d'ampliar el permís fins a 2 anys.
 • "C": a diferència del tipus anterior, aquest document dóna dret a treballar a qualsevol lloc d'Espanya. El període de validesa és de 2 anys, però aquest document només es pot obtenir després de la caducitat del permís de tipus "B".
 • "G": aquesta categoria d'admissió està destinada a persones que vénen a Espanya en viatge de negocis des d'una empresa registrada en un país fora de la Unió Europea. El document té una validesa de 12 mesos i no es pot prorrogar.

Per obtenir l'admissió a un dels tipus anteriors, haureu de passar uns 90 dies, després es necessiten altres 30 dies per sol·licitar un visat de treball a través del consolat espanyol.

 

Requisits del sol·licitant

Per sol·licitar un lloc de treball en aquest país, heu de complir certs criteris, sobretot en aquest sentit, el coneixement de l'idioma és especialment important, el sol·licitant ha de parlar almenys espanyol conversacional. El nivell de coneixement varia en funció de la naturalesa del treball. Si el lloc de treball implica la comunicació amb ciutadans de parla hispana, el sol·licitant ha de dominar l'espanyol.

A més de les especificitats del lloc de treball, els requisits per a les habilitats lingüístiques també depenen del lloc de treball. Per exemple, si teniu previst treballar a Catalunya o València, també haureu de conèixer el dialecte local: la llengua basca. Un gran avantatge per a l'aspirant serà el coneixement de l'anglès, en primer lloc, és important a l'hora de trobar feina en una empresa informàtica.

Si un estranger té previst obtenir una feina a la funció pública, la nacionalitat espanyola del cònjuge del sol·licitant és un requisit obligatori. Per accedir a la funció pública, l'aspirant també ha de superar oposicions. Cal destacar que la funció pública a Espanya inclou un ampli ventall de professions:

 • professors d'escoles i universitats;
 • Carters;
 • Bibliotecaris;
 • treballadors del museu.

No hi ha requisits especials per a l'ocupació en el sector serveis, en aquest cas, només es requereix un visat de treball del sol·licitant.

 

Nivells salarials a Espanya

El component financer és de gran importància, per decidir on trobar feina a Espanya, cal navegar pel nivell de salaris. S'ha d'entendre que en aquest país, els drets fins i tot dels treballadors estrangers estan protegits de la mateixa manera que els dels ciutadans del país (ningú rep menys del salari mínim). El seu nivell s'indexa periòdicament –per exemple, el 2018, el salari mínim era de 764 euros, que no ho és tant per als estàndards europeus–. Els especialistes qualificats amb formació poden esperar rebre una remuneració més alta. Tot i això, els sol·licitants han de tenir en compte que no serà possible obtenir feina en un altre país amb un diploma rus, hauran de confirmar les seves qualificacions, per això cal aprovar exàmens locals. Una llista de les vacants més populars us ajudarà a navegar pels sous de diversos especialistes:

 • conductors de camions: fins a 2000 euros;
 • metges generals – fins a 3500 euros;
 • Enginyers – fins a 3000 euros.

Els especialistes en TI reben aproximadament la mateixa quantitat que els enginyers. Si trieu una feina per a russos a Espanya el 2023, no oblideu que no rebreu tot el vostre salari, ja que encara haureu de pagar-ne deduccions fiscals: l'impost sobre la renda. En aquest país, s'utilitza una escala impositiva progressiva (com més guanya un estranger, més paga al tresor estatal), de manera que fins i tot en una posició ben remunerada, podeu guanyar menys que un estranger amb un nivell de qualificació inferior. El tipus impositiu de l'impost sobre la renda és del 19-45%. L'impost més alt grava les persones la renda anual de les quals és de 60.000 euros. A més, l'empleat o empresari haurà de transferir el 4-8% del salari al fons d'assegurança social.

 

On buscar feina a Espanya

Les habilitats lingüístiques insuficients, la manca d'amics i coneguts creen certs problemes per trobar una vacant adequada, però es poden superar. Si teniu un ordinador o un telèfon intel·ligent connectat a Internet, no sorgirà la pregunta d'on buscar feina a Espanya. Hi ha molts recursos a la web global que són útils per als sol·licitants d'ocupació. En primer lloc, heu de parar atenció als següents recursos d'Internet:

 • Nombroses borses de treball: aquests llocs contenen una gran varietat d'ofertes de feina, el sol·licitant també pot crear el seu currículum per accelerar la cerca.
 • Portal del Servei Públic d'Ocupació Estatal d'Espanya - A més de les vacants, aquest recurs ofereix opcions formatives per a especialitats sota demanda, també hi ha articles amb les característiques jurídiques de l'ocupació.
 • Learn4Good és un recurs d'Internet especialitzat per cercar vacants a tot el món, i el lloc també conté informació sobre les particularitats de l'obtenció de visats, permisos i altres documents que són necessaris per a l'ocupació d'un estranger.

Hi ha molts llocs a Internet que busquen ofertes de treball a Espanya en rus i espanyol.

Com trobar feina a Espanya si no tens un dispositiu d'Internet? En aquest cas, les publicacions impreses vindran al rescat. Les publicacions locals més autoritzades són El País, El Mundo. Aquests diaris publiquen informació sobre ocupació. Com a alternativa, podeu oferir agències especialitzades, xarxes socials i altres recursos. Amb l'ajut d'aquestes eines, podeu obtenir una feina en una posició interessant i ben remunerada.

 

Treball a temps complet

A l'hora d'escollir l'oferta més interessant, és extremadament important tenir en compte la durada del treball. Si veniu al país durant un llarg període de temps (per estudiar o residència permanent), heu de saber com obtenir una feina a llarg termini a Espanya. Per a aquesta ocupació, el sol·licitant ha d'obtenir un permís de residència, ja que el treball permanent no implica la possibilitat de registrar-se en esquemes "grisos" Els homes solen treballar en una posició permanent com a carregadors o conductors. Aquesta preferència s'explica per diversos factors: un gran nombre de vacants i salaris força elevats.

Les dones també poden trobar una feina permanent, les dones són demandades a la indústria de la bellesa, poden treballar en salons de bellesa com a perruqueres, especialistes en manicura.

 

Treball de temporada

Si no teniu previst viure al país durant molt de temps i obtenir la ciutadania d'aquest país en el futur, el treball estacional és el més adequat per als ingressos, l'elecció dels quals és realment il·limitada. El fet és que Espanya és un país agrícola, que va predeterminar una gran selecció de treballs estacionals. En primer lloc, consisteix a recollir fruites: taronges i maduixes. Els requisits per al sol·licitant depenen del tipus de productes agrícoles. Per exemple, les empreses agrícoles prefereixen contractar dones per recollir maduixes, mentre que tots dos sexes poden encarregar-se de recollir taronges.

Les feines estacionals també inclouen vacants ofertes per la indústria turística, inclosos animadors i cambreres d'hotel.

 

El teu propi negoci

Com pot un rus trobar feina a Espanya si una persona està acostumada a treballar per si mateixa? En aquest cas, podeu iniciar el vostre propi negoci. El regne ha creat condicions calentes per a les startups, per la qual cosa és un plaer fer negocis en aquest país. Un avantatge addicional per als empresaris és la possibilitat d'obtenir un permís de residència de manera simplificada i, en el futur, la ciutadania de la UE.

El tipus d'activitat empresarial més habitual per a estrangers és la compra d'un negoci preparat, en espanyol - "traspaso", ja que en aquest cas no cal registrar-se "des de zero". El comprador no necessita ocupar-se de l'obtenció de permisos, recerca i lloguer de locals, mentre que té dret a canviar la carta, la composició dels fundadors i l'abast de l'organització. Tanmateix, el futur empresari ha de tenir en compte que un negoci preparat pot tenir deutes i altres gravàmens, de manera que a l'hora de comprar, heu de fer una comprovació exhaustiva.

 

Llibertat vigilada

No té sentit pensar en com trobar feina per a un immigrant il·legal a Espanya, ja que pràcticament no hi ha vacants per a persones sense documents i educació. I fins i tot si hi ha ofertes, el sou d'aquests especialistes és extremadament baix. Per optar a un sou elevat, heu d'estudiar i completar una pràctica a Espanya, gràcies a la qual un jove especialista podrà practicar habilitats lingüístiques. A més, unes pràctiques a l'estranger augmenten les possibilitats d'èxit laboral i ajuden a adquirir coneguts útils.

Sol·licitud de visat de treball

Per començar a treballar a Espanya, necessiteu un visat de treball. Per obtenir-lo, necessitaràs:

 • formulari de sol·licitud;
 • Fotografia en color mida carnet
 • passaport civil;
 • contracte de treball segellat pel Registre d'Estrangers;
 • certificat de no enjudiciament penal;
 • permís de residència;
 • Certificat mèdic.

Tot l'anterior es proporciona al consolat, quan sol·liciteu un visat pel vostre compte, podeu cometre errors que provocaran retards. Per evitar-los, cal contactar amb empreses especialitzades que prestin un servei integral. En aquest cas, l'empleat només ha d'obtenir un visat preparat i comprar bitllets d'avió.