Com comprar béns arrels a Espanya ara

Posseir propietats al territori d'un país europeu és una manera excel·lent d'invertir diners i convertir-se en ciutadà d'un país avançat. Li explicarem com comprar béns arrels a Espanya ara i quines propietats s'han de considerar per a la compra en primer lloc.

Com triar un immoble

Si decidiu fer aquesta compra, us aconsellem que decidiu els paràmetres i les preferències personals amb antelació. Cal abordar les qüestions següents:

 • Regió del país. A Espanya, diferents regions tenen lleis diferents, per la qual cosa és important saber exactament on es vol comprar una casa o pis.
 • Barri. El cost de la propietat depèn en gran mesura de la ubicació: un apartament a la costa costarà més que un espai habitable similar en una zona allunyada del centre.
 • Paràmetres de l'objecte. Com en qualsevol altre país, el preu de l'habitatge es fixa en funció de la superfície total, el nombre d'habitacions o la presència d'un gran balcó. T'aconsellem que decideixis amb antelació quin tipus de casa vols comprar per facilitar-te la cerca de la propietat adequada.      

Una de les qüestions més importants és el pressupost del projecte, ja que el país té apartaments premium amb més espai habitable i cases econòmiques als afores. En funció de quant gastaràs, se selecciona el tipus d'immoble i es determina la regió de futura residència.

Una de les maneres més fàcils de comprar una casa a Espanya per a un ciutadà rus és contactar amb una agència especialitzada. Aquestes empreses no només tenen una base de dades de béns immobles disponibles, sinó que també contracten especialistes competents que ajudaran a recopilar tots els documents i formalitzar la transacció d'acord amb la llei. Si parles espanyol, pots parlar directament amb els venedors en llocs web que recullen informació sobre béns immobles de tot el país. Per a aquells que no han estat mai abans en aquest país europeu i no saben espanyol, us aconsellem que contacteu amb professionals.

 

Quant costa l'habitatge ?

En els darrers anys, el cost de l'habitatge ha augmentat significativament, ja que el país s'ha tornat molt popular entre els estrangers. El govern ha desenvolupat lleis força estrictes per als futurs residents i un ciutadà de qualsevol país ha de seguir totes les regles establertes. Per cert, la legislació pot diferir d'un municipi a un altre. No obstant això, la regla general per a totes les regions continua sent l'obligació del futur propietari de pagar totes les factures i impostos de serveis públics.

Les transaccions immobiliàries es realitzen davant notari, el pagament només es realitza mitjançant transferència bancària. Des del 2017, el país té una regla segons la qual s'han de documentar qualsevol transacció en efectiu per import superior a 1000 euros. Per concloure un acord de compra, heu de tenir un paquet de documents, obrir un compte bancari i obtenir un número d'identificació especial d'estranger.  

 

En quina regió és millor comprar un habitatge?

Si la pregunta de si és possible comprar béns immobles a Espanya ja no és difícil per a vostè, li suggerim triar la regió de la seva futura residència. Les regions més populars són la Costa Blanca i la Costa Daurada. A més, els estrangers prefereixen establir-se a la Costa Brava i la Costa Càlida.

Aquesta compra no només us permetrà passar les vostres vacances en un entorn agradable, sinó que també us donarà l'oportunitat de guanyar una quantitat important de diners per llogar. Aquestes regions es consideren llocs turístics, de manera que un apartament en aquest lloc serà una bona manera d'augmentar el vostre estatus social i fer una inversió rendible.

 

Pros i contres de comprar un immoble

Posseir un habitatge a Espanya no només és una inversió rendible, sinó també una garantia d'obtenir un permís de residència. Encara que no vagis a canviar de país de residència, una propietat en una ciutat turística es convertirà en una font estable d'ingressos addicionals. Podeu llogar un pis, rebre ingressos addicionals i, posteriorment, fer front al registre de l'oficialitat.

Espanya és un gran país per viure, i l'economia europea ofereix moltes oportunitats de desenvolupament i creixement. Les institucions d'educació superior espanyoles es consideren entre les millors d'Europa, tindreu accés a la medicina moderna i podreu viatjar als països veïns sense sol·licitar un visat.

Els únics desavantatges són el fet que no es recomana realitzar negocis il·legalment. En altres paraules, si llogueu una vila, heu de pagar impostos. També haureu d'aprendre l'idioma, familiaritzar-vos amb la cultura i canviar completament la forma de vida habitual.

 

Què necessites per comprar una casa a Espanya per a un rus

En primer lloc, heu de tenir tota la documentació requerida i la quantitat d'efectiu necessària al compte. Per poder fer negocis o realitzar transaccions, els estrangers han de sol·licitar un NIE – Número d'Identificació d'Estranger. És fàcil obtenir aquest certificat, de manera que aquest pas no triga gaire temps. A continuació, trieu un banc i obriu un compte al vostre nom, el pagament de l'habitatge es fa des d'aquest compte.

El següent pas és buscar un immoble i preparar-se per al registre. Com a bestreta, es paga l'1 per cent del valor establert o una reserva fixa de 3-10 mil euros, després de la qual cosa l'anunci s'elimina de la venda i es procedeix a preparar la transacció.

En aproximadament una setmana, el comprador hauria de tenir un precontracte i una suma de diners igual al dipòsit acordat. Li aconsellem revisar l'immoble abans de comprar, ja que sempre hi ha el perill de convertir-se en víctima de defraudadors en el mercat immobiliari de qualsevol país. Podeu fer-ho pel vostre compte, però és important saber on anar i saber espanyol. Si no teniu aquestes habilitats, és més fàcil contractar un agent immobiliari professional i deixar-los fer tota la feina.

Si no teniu a mà la quantitat necessària, podeu sol·licitar una hipoteca en un dels bancs locals. De mitjana, els bancs donen un préstec per un import no superior al 50% del cost de l'habitatge. Cada entitat bancària té les seves pròpies opcions, perquè puguis informar-te de tot amb antelació i triar l'oferta més interessant. Un requisit previ perquè els estrangers obtinguin una hipoteca és la disponibilitat d'ingressos confirmats en euros. 

 

Llista de documents necessaris

Els ciutadans russos han de tenir els documents següents per concloure transaccions immobiliàries:

 • passaport;
 • estranger NIE número;
 • Certificat salarial o certificat d'ocupació;
 • experiència laboral confirmada;
 • Certificat de pagament d'impostos;
 • certificat d'empadronament;
 • una llista de documents immobiliaris i immobiliaris disponibles;
 • dades sobre préstecs bancaris;
 • informació sobre l'objecte a adquirir;
 • Una suma de diners en l'import de la fiança.

Aquest paquet de documents serà necessari per a aquells que sol·licitin un préstec hipotecari. Els bancs també poden sol·licitar certificats addicionals per assegurar-se que el client és financerament solvent. Per al registre dels documents de la propietat només s'exigiran els documents bàsics: passaport, declaració de la renda, NIE i contracte de reserva.

 

Comprar amb hipoteca

Si decidiu comprar un apartament amb l'ajuda d'un banc, el procés de registre trigarà força temps. En primer lloc, hauràs d'obrir un compte a la institució seleccionada i, a continuació, aportar documents de taxació immobiliària. Això ho fan empleats especials o empleats bancaris i, a continuació, prepareu documents per obtenir un préstec hipotecari. Com s'ha assenyalat anteriorment, l'import del préstec no pot superar el 60% del preu de l'habitatge, la resta de l'import ha d'estar a la teva disposició.

El període de consideració pot variar i depèn en gran mesura de la regió on es compri habitatge. Així mateix, la durada es veurà afectada pel propi tipus d'immoble. Per exemple, una hipoteca per a l'adquisició d'un local comercial és diferent de les condicions d'un préstec per a l'adquisició d'un habitatge. Si el banc ha pres una decisió positiva, se us notificarà i s'elaborarà un calendari de pagaments. Només queda signar el contracte de préstec i inscriure el nou immoble al registre estatal. Aquests són alguns dels punts més importants que seran d'interès per als russos a l'hora de sol·licitar una hipoteca:

 • Import del préstec. El propi banc determina quant pot confiar al client i fixa el sostre després de la valoració de l'habitatge seleccionat. En alguns casos, el banc està disposat a cobrir el 70% del cost, però en sol·licitar una hipoteca sobre propietats il·líquides, l'import del préstec es pot reduir al 50%. Per poder emetre una hipoteca a ciutadans estrangers a partir del 2023, el banc pot exigir al prestatari que aporti ingressos en euros.
 • Termini de préstec. Un contracte hipotecari té un llarg termini d'amortització, per la qual cosa pots obtenir un préstec de fins a 30 anys. No obstant això, la majoria dels compradors prefereixen contractar un préstec de fins a 15 anys per no pagar interessos de més.
 • Interès. Els préstecs per a la compra d'una casa s'emeten a tres tipus de tipus: fixos, variables i mixtos. Fix significa que tornes el préstec en quotes iguals i l'import de la quota no varia al llarg del termini. Un tipus variable és un contracte amb tipus d'interès alterns, per la qual cosa pagues tant pagaments petits com augmentats. Un sistema de pagament mixt és un sistema de cobrament que inclou tant pagaments iguals com imports menors o superiors.

Per comprar un solar o adossat a la zona que més t'agradi, pots anar al banc i obtenir suport financer. Aquesta oferta és adequada per a molts estrangers i les hipoteques són populars a Espanya.

 

Obtenció del permís de residència en comprar un pis

Una de les raons per comprar una casa a Espanya és l'oportunitat de convertir-se en resident oficial i obtenir un permís de residència. El programa d'inversors s'aplica no només a aquells que compren una propietat, sinó també als membres de la família. Al mateix temps, per participar en el programa, n'hi ha prou amb adquirir qualsevol objecte per valor d'almenys mig milió d'euros. Es pot comprar una casa per aquest import o diverses propietats, la zona no importa. Al mateix temps, els propietaris de terres també poden comptar amb el suport de l'estat en l'obtenció de documents.

Per sol·licitar un permís de residència, sent propietari, heu de recollir un paquet de documents i presentar-los a consideració. A la sol·licitud, el propietari té dret a indicar-se no només a si mateix, sinó també als seus parents més propers, de manera que aquesta opció de legalització es considera la més senzilla i ràpida.

Requisits bàsics per a la participació en el programa:

 • l'edat del propietari és superior als 18 anys;
 • emplenat en el formulari de sol·licitud;
 • dues fotografies en color;
 • passaports estrangers i ordinaris amb còpies de totes les pàgines;
 • sense antecedents penals;
 • cap prohibició d'entrada a altres països;
 • l'estatut jurídic a Espanya;
 • assegurança mèdica;
 • rebut del pagament de la taxa estatal;
 • Acreditació de solvència patrimonial.

La compra de béns immobles s'equipara a una inversió, de manera que el sol·licitant rep l'estatus oficial durant 3 anys. A continuació, podeu ampliar el permís de residència per 5 anys més i sol·licitar posteriorment el següent estatus legal.

 

Com funciona el procediment de contractació?

A l'hora de comprar un habitatge a Espanya, és important estudiar tots els matisos legals i preparar-se acuradament per a cada pas. Després de la conclusió del contracte inicial i la inspecció de l'immoble, el venedor i el comprador signen un preacord. El contracte ha de contenir les dades personals de totes les parts i indicar el termini en què l'operació ha de ser executada per un notari. Per regla general, en aquesta etapa, molta gent va al banc, per la qual cosa hauríeu de tenir-ho en compte i establir el termini òptim.

El contracte final el signen les parts en el notari, el pagament es realitza per mitjans no dineraris. Per cert, abans de la reunió, s'han d'enviar tots els documents al notari escollit perquè es familiaritzi amb ells i prepari el text del contracte. El procediment en si no triga gaire temps, representants d'ambdues parts estan presents a la reunió, el contracte es llegeix en veu alta. Després de la signatura, el nou propietari rep les claus i una còpia de l'escriptura, l'original s'expedeix en pocs mesos, ja que el document ha d'estar registrat. Tan bon punt apareguin les noves dades al registre general, rebràs els originals de tots els documents i un extracte indicant el titular.     

 

És possible comprar béns immobles a distància?

La venda d'immobles es pot dur a terme a distància, quan no es considera requisit previ la presència obligatòria del futur propietari. En aquest cas, tots els tràmits per al registre es realitzen a través dels empleats de l'agència que representen els interessos del ciutadà estranger. A causa de l'absència d'un futur propietari, el procediment de registre no canvia i aquest esquema és utilitzat per molts empresaris que no estan preparats per tractar aquests problemes pel seu compte.

Si decideixes acollir-te a aquesta oferta, els empleats de l'empresa seleccionaran l'habitatge segons les teves necessitats. Especialistes professionals prepararan tots els documents, us familiaritzaran amb les ofertes dels bancs i estudiaran el contracte.

Costos de comprar una propietat a Espanya

La compra de béns immobles és una empresa seriosa i bastant cara. A més de pagar el cost de la pròpia casa, tindràs una sèrie de costos addicionals:

 • Pagament d'impostos. Per a la compra d'immobles de categoria principal, l'import de l'impost oscil·la entre el 10 i el 21 per cent, depenent de la categoria, la ubicació i la finalitat. Si compres un habitatge secundari, hauràs de pagar entre el 6,6 i el 10 per cent.
 • Deure. Es tracta d'un tipus de deure, que oscil·la entre el 0,5 i l'1,5 per cent, depenent de la regió.
 • Serveis immobiliaris i d'advocats. Quan contacteu amb una agència immobiliària, heu de pagar entre un 3 i un 5 per cent per la transacció. Aquest import es paga després de la conclusió del contracte al notari, i totes les etapes de la transacció seran comprovades per un representant de la societat.
 • Despeses de notaria. Els serveis notarials no superen el 3 per cent de l'import de l'immoble i van a càrrec del comprador.
 • Traductor. Si no saps bé l'espanyol, hauràs de contractar un intèrpret. Al mateix temps, la traducció serà necessària no només durant la comunicació amb el venedor i els representants de les organitzacions municipals. Alguns certificats i documents s'accepten únicament en espanyol, per la qual cosa els serveis de traducció s'hauran de pagar a part.

La compra d'un habitatge requereix un enfocament reflexiu, independentment del motiu d'aquesta decisió. Podeu canviar de lloc de residència o simplement comptar amb obtenir l'estatus legal, en qualsevol cas, us aconsellem que estudieu detingudament tot el procediment i trieu un especialista professional com a assistent.