Inversió Immobiliària

Per què necessito un compte bancari espanyol?

Si voleu comprar una propietat a Espanya, haureu d'obrir un compte bancari espanyol. També el necessitareu per pagar factures de serveis públics i impostos.

A Espanya hi ha dos tipus de comptes: els comptes de resident i els comptes de no residents.

Resident a Espanya és una persona (espanyola o estrangera) que compleixi els requisits següents:

 1. Resideix a Espanya més de 183 dies en un any natural;
 2. Té un centre  d'interessos econòmics a Espanya (empresarial, immobiliari);
 3. En el cas que resideixin a Espanya el seu cònjuge i fills menors a càrrec.

El criteri principal per classificar una persona com a resident d'un país determinat és el primer: residència real al país durant més de 183 dies a l'any, però els paràgrafs 2 i 3 també són essencials.

Aquestes normes són universals. Les lleis d'altres països, inclosa la vostra, preveuen requisits similars per reconèixer una persona com a resident fiscal del seu país.

Així, si sou resident permanent a Espanya, obriu  un compte bancari en igualtat de condicions amb els ciutadans espanyols, com a resident.

Si no teniu previst viure a Espanya més de 183 dies a l'any, haureu d'obrir un compte de no resident, cosa absolutament possible i normalment no causa cap problema si prepareu tots els documents necessaris. La manera més senzilla és obrir un compte en un gran banc espanyol BBVA, si cal, el nostre personal t'ajudarà amb aquest tema.


Consultar

Com puc obrir un compte bancari?

Hi ha diversos bancs a Espanya que obren comptes per a no residents. Es tracta de bancs: BBVA, Caixa, Santander, Bankinter  i alguns altres.

Cadascun d'ells té els seus propis requisits per al paquet de documents, però, tot el que el banc vol saber sobre tu es redueix a tres preguntes:

 • D'on treus els teus diners? És important que el banc entengui que has guanyat o adquirit els teus diners de manera honesta i, molt important, que has pagat impostos per això. Per tant, et demanarà que mostris d'on has  tret els diners que transferiràs al banc espanyol. Com a prova, són adequats un certificat de 2 declaracions d'IRPF (declaració de la renda del vostre país), declaracions d'impostos, un acord de donacions, un certificat d'herència .
 • Què estàs fent en aquests moments? Treballes, fas negocis, estàs jubilat, o fins i tot no fas res i no penses fer res a Espanya (i per tant, per exemple, sol·licites un permís de residència sense dret a treballar). Per fer-ho, podeu proporcionar un certificat d'ocupació, un certificat d'OGRNIP per a empresaris individuals, etc.
 • Per què vols obrir un compte bancari a Espanya? És important que el banc entengui per què un estranger necessita obrir un compte bancari a Espanya. Per tant, la compra de béns immobles  és només una justificació i el contracte de reserva immobiliària signat per vostè confirma la necessitat d'obrir  un compte.

Un dels bancs més fidels als ciutadans de l'OIC és BBVA.

Per obrir un compte a BBVA necessitaràs:

 • Contracte de Reserva Immobiliària. Es tracta d'un document que té el valor d'un contracte previ, que es conclou entre el promotor (venedor) i el comprador, indicant els termes principals de la transacció. En el moment de signar el contracte de reserva, el comprador paga al venedor una petita quantitat de diners (normalment 5-10 mil euros) per confirmar la intenció de comprar la propietat.
 • Certificat d'ocupació on consti el lloc ocupat, antiguitat, salari.
 • 2-Certificats NDFL dels dos anys anteriors.
 • Els empresaris individuals aporten un certificat de registre d'empresari individual (OGRNIP) i una declaració d'impostos dels dos anys anteriors.
 • Passaport 

En altres bancs, és possible que hagis de fer el següent:

 • Certificat de no resident a Espanya. Aquest document es pot obtenir a la comissaria de policia espanyola o a l'oficina d'estrangers, o al vostre país d'origen al consolat espanyol. El temps de producció és d'uns 10 dies.
 • El NIE  és un número de registre d'estranger que es pot obtenir al consolat espanyol al vostre país d'origen.

Tots els documents han d'estar traduïts al castellà per un traductor jurat. Pots trobar aquest servei al consolat espanyol del teu país, i el nostre gestor també et pot ajudar amb els contactes  d'un traductor jurat a Espanya.

Com evitar ser declarat resident a Espanya si no vols

Importantment. Aquesta informació només és rellevant per a aquells que realment necessiten mantenir la seva residència fiscal si proporciona un tipus impositiu més baix que a Espanya. Si això no és important per a vosaltres, podeu ometre aquesta secció amb seguretat.

 

 • Complir la regla de permanència a Espanya inferior a 183 dies. Al mateix temps, és l'estada real el que importa, no la planificada. Per exemple: si decideixes sortir d'Espanya el dia 183, i el teu vol es retarda i, en realitat, vas passar 184 dies a Espanya, això ja no és bo en el teu cas. Per controlar el nombre de dies que passen a Espanya, hi ha aplicacions convenients al telèfon, per exemple, l'aplicació gratuïta Schengen
 • Atès que ningú segella el passaport en creuar fronteres dins d'Europa, serà útil en el teu cas visitar tu mateix una comissaria d'un altre país i demanar un segell d'entrada i sortida d'aquest país europeu. En conseqüència, podreu confirmar a les autoritats espanyoles que us heu absentat d'Espanya durant aquests dies.
 • Al començament de cada nou any, porteu un certificat que confirmi que sou resident fiscal al vostre país de l'oficina fiscal del vostre país.

 


Com triar una bona opció immobiliària per a la inversió?

Formuleu el vostre objectiu.  Voleu obtenir el permís de residència d'un inversor i mantenir la vostra residència fiscal; transferir els nens a un clima càlid i guanyar diners amb el negoci de lloguer; garantir el dret al treball a la Unió Europea dels infants majors d'edat;  Vols que els professionals tinguin cura de la teva propietat a Espanya i et transfereixin ingressos cada mes, o simplement vols "enterrar una galleda d'or" a la Unió Europea... Diferents propietats són adequades per a cada propòsit. Així que comenceu pel vostre objectiu.

Decidiu la ubicació. Feu un viatge per tot el país, proveu cada ciutat o poble com a turista. Et sentiràs còmode aquí? És aquest  el lloc que t'agradaria visitar? Posa't en la pell d'un hoste, del teu inquilí o d'un futur comprador.  I no oblidis que la vida no es tracta només de diners, sinó també  de la qualitat  de vida de la teva família. Els objectius poden canviar amb el pas del temps i és possible que vulgueu utilitzar la vostra casa d'inversió per a les vostres vacances.

No t'afanyis a triar. Sí, els objectes bons "marxen", però alguns objectes seran substituïts per altres. No trobaràs opcions d'inversió realment interessants en bases de dades públiques. El que està disponible per a tothom sol ser menys rendible. Dóna'ns una tasca i buscarem el que necessites.

Considerar. Calculeu impostos, factures de serveis públics, costos de transacció, ingressos de lloguer,  inflació, fluctuacions de moneda.

Comparar. Compareu el clima, la temperatura del mar,  el trànsit a les carreteres, el contingent de residents, el nivell de seguretat, la qualificació de les escoles de la zona, la distància a l'aeroport, les infraestructures i l'entreteniment a la ciutat. Compareu la vivacitat de la ciutat  i la presència de turistes  tant a l'estiu com a l'hivern.

Consulteu un advocat i un comptable.  El primer que cal fer en un país estranger és conèixer un advocat i un assessor fiscal. Una recomanació tan senzilla us permetrà trobar la solució adequada per a la implementació dels vostres objectius, estalviar diners i nervis. La consulta oportuna costa una quantitat de diners completament raonable, però permet evitar accions incorrectes. Fes totes les teves preguntes. Els especialistes donaran respostes detallades a aquelles preguntes que potser no us heu fet immediatament. Si necessites l'assessorament i els contactes d'un advocat i assessor fiscal que parli el teu idioma, et recomanarem especialistes que porten molts anys assessorant-nos a nosaltres i als nostres clients.

Pren una decisió basada en la teva experiència. Un agent és el teu representant sobre el terreny, a milers de quilòmetres de distància de tu. Per això, és important triar una persona o empresa de confiança, que no només et mostrarà immobles i atraccions, sinó  que també  t'ajudarà a construir una estratègia personal en funció de la teva tasca.  Al mateix temps, si heu decidit invertir en béns immobles a l'estranger, vol dir que ja teniu la vostra pròpia experiència acumulada i intuïció empresarial.


Obra nova o revenda?

La propietat secundària és adequada per a aquells que vulguin començar a llogar-la ràpidament i guanyar diners gairebé immediatament després de la compra. La ràpida posada en marxa de la instal·lació suposa un avantatge indubtable de la inversió en habitatge.  No obstant això, aquest tipus d'habitatge augmenta menys de valor i l'oportunitat de guanyar diners és gairebé exclusivament de lloguer. Al mateix temps, la propietat secundària es troba en una bona ubicació i no baixa de preu amb els anys, cosa que també és un avantatge.

L'avantatge d'un nou edifici és que, quan finalitzi la construcció, el preu de la propietat augmentarà un 10-20%, tot i que només  invertiu  un 25-40% dels vostres propis fons en quotes en la fase de construcció. L'habitatge nou sempre atrau l'atenció dels turistes, tenint en compte les tecnologies modernes i els estàndards de construcció, de manera que és més fàcil llogar. Dit això, amb el pas del temps, podeu guanyar diners tant amb l'augment del valor com amb el lloguer.

Per cert, cal destacar que a Espanya s'acostuma a llogar pisos reformats. Per tant, quan rebeu les claus, només heu de demanar mobles i penjar cortines. Li proporcionarem una preparació completa de l'immoble en lloguer, incloent-hi, si cal, els serveis d'un dissenyador.


Per què és rendible invertir en un edifici d'obra nova a Espanya?

Pregunta a qualsevol promotor del CIS sobre el procediment per pagar els immobles. Les respostes no et sorprendran amb varietat: "Paga el 100% del cost i espera tres anys fins que s'acabi la construcció". Si tens pensat endeutar-te, pagaràs una hipoteca durant tots aquests tres anys mentre durin les obres.

A Espanya, la situació  és completament diferent i val la pena aprofitar-ho. Segons la llei, el promotor té prohibit acceptar el pagament del 100% fins a la finalització de la construcció i posada en marxa de la casa. Per tant, en la fase de construcció, el comprador paga el 25-40% del cost de la propietat. Per regla general, aquest import es paga en quotes  sense interessos fins a 6 mesos. I només després de construir l'objecte, posar-lo en funcionament, redactar tots els documents i el promotor finalitzi les reparacions al pis,  el comprador ha de pagar la resta de l'import. En aquest punt, el comprador decideix si pagarà amb fons propis o amb hipoteca. Començaràs a pagar la hipoteca només a partir de la data de l'operació.

El dia de la transacció, el comprador realitza el pagament final al promotor, rep les claus i pot entrar immediatament a viure a la seva nova llar.

Així:

 1. L'inversor inverteix només un 25-40% en la fase de construcció, no un 100%.
 2. No hi ha cap situació en què la casa encara estigui en construcció i el comprador ja estigui pagant la hipoteca.
 3. S'obté un apartament completament llest per entrar a viure amb reforma, mobles de cuina i electrodomèstics, així com tota fontaneria
 4. Vius a casa teva o apartament des del primer dia de l'últim pagament.